Planinarsko društvo Sv. Jakov – Bitelić prije nešto više od pola godine počelo je graditi novo sklonište na Dinari, a ovih dana proslavljeno je i otvorenje. Nažalost, zbog epidemioloških mjera nije bilo fešte kakvu Vjetar s Dinare zaslužuje. Novo sklonište mnogima će olakšati put do Velike Duvjakuše i samog vrha najviše hrvatske planine.

Sklonište se nalazi na Goveđoj kosi na križanju ceste prema Bračevu docu. Do skloništa vodi markirana planinarska staza od doma Sv. Jakov na Vrdovu, a od skloništa ima dva sata do Troglava i dva sata do Velike Duvjakuše.

„Ove subote na Goveđoj Kosi na 1330 mnv otvoreno je planinarsko sklonište Vjetar s Dinare. Zbog novonastale situacije i epidemioloških mjera nismo bili u mogućnosti prigodno proslaviti 15. obljetnicu našeg društva i otvaranje skloništa, no to ćemo učiniti prvom prilikom kad nam to situacija dopusti.

Zapamtite, u prirodi ostavite samo tragove svojih koraka! Pokupite smeće, čuvajte prirodu i budite odgovorni prema njoj!  

Prije godinu dana izrada planinarskog skloništa na Goveđoj Kosi bila je samo ideja koju smo u ovih posljednjih sedam mjeseci i realizirali. U kratkom roku izgradili smo planinarsko sklonište koje je otvoreno za sve planinare i ostale ljubitelje prirode.

Prije svega želimo zahvaliti svim dragim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali u izgradnji, a posebno zahvaljujemo Vladi Renduliću, glavnom izvođaču radova. Također želimo zahvaliti i našim donatorima bez kojih ovog skloništa sigurno ne bi bilo, a to su: Općina Hrvace, Matić prom, Limarija Vuković, Podrug Color, Tesoro, BTA, Almont i Robert Jukić – Buco. Hvala vam od srca.

U izgradnju ovog skloništa, markiranje novih staza i postavljanje novih putokaza uloženo je puno truda i ljubavi, nadamo se da će svi posjetitelji biti zadovoljni i da će dolaziti u što većem broju. Do planinarskog skloništa Vjetar s Dinare vodi markirana staza od planinarskog doma Sveti Jakov u trajanju od dva sata. Planinarski pozdrav svima i vidimo se na Vjetru s Dinare", objavili su članovi društva na svojim stranicama.

Kako bi sklonište ostalo lijepo i čisto, bacite pogled na savjete Alana Čaplara, glavnog tajnika Hrvatskog planinarskog saveza te poznatog hrvatskog planinara i publicista, o tome kako se treba ponašati u prirodi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju