Iako danas većina ljudi na spomen imena Meneghetti s pravom zamišlja čarobno imanje u srcu Istre, vinoljupcima ipak prvo na pamet padnu renomirana vina istoimene vinarije koja već dvadesetak godina ponosno stoji u vrhu hrvatskog vinarstva.

U proljeće 2022. Meneghetti Wine Hotel & Winery službeno je otvorio novu vinariju, u sklopu koje se nalazi vinski podrum te nekoliko različitih soba za degustaciju uključujući i VIP tasting room. Prošli je tjedan za prijatelje i partnere organizirano druženje u vinogradu kako bi se obilježila berba 2023. za koju se vjeruje da će dati vina iznimne kvalitete. Grožđe za pjenušce i bijela vina već je u procesu prerade, dok crveno grožđe još uvijek krasi vinograde nadomak Meneghetti imanja koje je ponosni član hotelske udruge Relais & Chateaux.

Nakon obilaska najboljih pozicija vinograda iz kojih dolaze kultna vina Meneghetti White i Red, gosti su imali priliku uživati u brunchu usred vinograda uz Meneghetti pjenušce. Druženje se nastavilo u tasting roomu uz kušanje Meneghetti vina i destialata praćenih istarskim zalogajima, a završilo vođenim obilaskom vinarije uz objašnjenja pojedinih faza vinifikacije.

Vinarija Meneghetti i njihov tasting room odvojene s od samog resorta te su otvorene za posjete gostiju svaki dan. Ljubitelji vina ovdje mogu doći uživati u čaši vina i kreativnim zalogajima, a za one koji žele znati više nude se i razni vođeni programi kušanja vina.

Meneghetti Wine Hotel & Winery luksuzni je resort u Istri i savršeno mjesto za vaš jesenski izlet. Potpuna posvećenost gostu usred netaknute prirode ono je što Meneghetti Wine Hotel & Winery čini zaista jedinstvenom oazom za odmor, stoga ne čudi da je proglašen jednim od najboljih svjetskih hotela prema Fodor’s Finest Hotel Award.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju