Zelena prostranstva, priroda koja oduzima dah, bogata kultura i znamenita povijest samo su neki od razloga za posjet Požeško-slavonskoj županiji, a kada se uz sve to doda safari-avantura, zagarantirano je izvrsno vikend-putovanje s obitelji ili društvom.

Dvodnevni program zelenog 4x4 safarija turističke agencije Vistema nudi avanturu za pamćenje te doživljaj prirode kakav dosad niste imali priliku iskusiti. Bilo da ste se odlučili za obiteljsku ili adrenalinsku verziju ovoga putovanja, odličan provod vam je zagarantiran. Ako se poželite u potpunosti opustiti i ići bez auta na ovaj predivan vikend, Vistema može osigurati shuttle prijevoz za vašu ekipu ili obitelj. Nakon lagane jutarnje kavice u Hotelu Pakrac slijedi pustolovina uz safari-turu, koja kreće u prijepodnevnim satima.

Velikim i sigurnim off-road vozilom prolazi se obroncima Papuka i Psunja te svi oni koji se odluče za ovaj doživljaj mogu uživati u netaknutoj prirodi. Velika je šansa da vidite srnu, jelena i ostalu divljač koja živi u šumi, a prolazi se i pored domaćih životinja te izletišta u kojem su, među ostalim, i magarci. Zaustavljanja su planirana prema intenzitetu staza, a oko podneva vas očekuje piknik u zelenoj slavonskoj (pra)šumi.

Punih trbuha, ali i energije, tura zelenog safarija nastavlja se željenim rutama. S obzirom na ekipu, odnosno putujete li s prijateljima ili obitelji, težina i zahtjevnost mogu se prilagoditi, no na što god da se odlučite, sigurni su blatnjav terenac u kojem se vozite i pravo safari-iskustvo.

Nakon vožnje koju ćete poželjeti podijeliti sa svima moći ćete se okrijepiti u Hotelu Pakrac, gdje je organizirana večera u tri slijeda, koja će apsolutno upotpuniti safari-iskustvo svojim autohtonim okusima.

Drugi dan, nakon zasluženog odmora, planiran je obilazak Državne ergele Lipik, o čijoj povijesti, tradiciji, ali i uzgoju konja, kojih je trenutačno 74, možete čuti od vodiča. Za sve one koji se od ovih plemenitih životinja nikako ne mogu odvojiti dodatni razlog posjeta može vam biti škola jahanja. Paket Kamp jahanja namijenjen onim najmlađima, a svakom će djetetu pružiti jedinstveni doživljaj jahanja plemenitih lipicanaca, čiji je uzgoj predan kao prijedlog za upis na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne baštine.

Lipik je, osim po ergeli, poznat i po prirodnim izvorima ljekovite geotermalne vode te povijesnom perivoju, koji je zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture. Botaničko i vizualno čudo vrijedi posjetiti te prošetati stoljetnim drvoredima. Zanimljivo je kako su palme na Splitskoj rivi stigle upravo iz spomenutog perivoja.

Agencija Vistema uz safari-turu nudi još raznovrsnih načina obilaska Požeško-slavonske ponude. Ovaj predivan kraj možete obići i kočijom, biciklom ili turističkim vlakićem.

Iako je za Slavoniju uvriježeno da je ravna, uz spomenuti Papuk i Psunj, Požeška je kotlina okružena Krndijom, Diljem i Požeškom gorom. Osim prirodnih ljepota, možete posjetiti i otkriti kulturno-povijesne znamenitosti uz dodatni paket posjeta Muzeju vojne i ratne povijesti te Muzeju grada Pakraca. Budući da je grad Pakrac poznat po prvoj kovnici novca banovca, u Muzeju grada Pakraca imat ćete priliku napraviti vlastiti novčić.

Vikend izdvojen za posjet Požeško-slavonskoj županiji i njezinim brojnim znamenitostima obogatit će vas novim i jedinstvenim iskustvima. Raznovrsne ponude agencije Vistema prilagođavaju se individualnim potrebama, idealne su za male grupe te predstavljaju savršen način da upoznate ovu slavonsku županiju.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Turistička zajednica Požeško-slavonske županije po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju