Turistička agencija Vistema pruža vam jedinstven doživljaj zapadne Slavonije u obliku dvodnevne off road avanture po zelenim obroncima Psunja i Papuka u netaknutoj prirodi. Ovaj personalizirani doživljaj možete iskoristiti kao laganu vožnju uz promatranje i fotografiranje magičnog krajolika koji je nekada davno bio pod Panonskim morem, a sada je oaza zelenila i divljine. Nezaboravnu safari vožnju imate mogućnost doživjeti i kao pravu adrenalinsku avanturu za one malo hrabrije nakon koje ćete svakako poželjeti još izazova. Ukoliko poželite biti slobodni od vlastitih automobila, agencija Vistema pruža uslugu prijevoza do i od lokacije po željama putnika.

S pokretom iz Hotela Pakrac uz piće dobrodošlice safari tura se nastavlja po zelenim obroncima gdje ćete imati mogućnost vidjeti divlje životinje poput srna, lisica ili zečeva, ali ćete također proći uz brojna obiteljska imanja na kojima se nalaze i magarci, ali i mnoge druge domaće životinje što će oduševiti i male i velike.

Tokom vožnje u Visteminim 4x4 terencima imat ćete priliku i okrijepiti se na pikniku u prirodi s autohtonim proizvodima uz druženje s domaćim životinjama. Nakon piknika bit ćete spremni za nastavak vožnje uz zaustavljanja ovisno o intenzitetu staza.

PR PR (Foto: PR)

Povratkom u hotel imat ćete mogućnost okupati se u ljekovitim bazenima zatvorenog tipa u Toplicama Lipik. Toplice svoju jedinstvenost duguju tektonskim pukotinama nastalim u Psunj planini koje su uvjetovale pojavu termalnih vrela u kojima ova ljekovita voda zadržava svoju stalnu izvorišnu temperaturu od 62°C.

S obzirom da dvodnevna safari ponuda u cijeni uključuje i jedno noćenje s polupansionom u Hotelu Pakrac, bit ćete oduševljeni večerom koja slijedi nakon safarija koju obilježavaju tradicionalna slavonska jela.

Drugoga dana ovog vikend safarija očekuje vas izlet u Državnu ergelu Lipik gdje ćete imati priliku upoznati prekrasne i plemenite konje lipicance, čiji je uzgoj predan kao prijedlog za upis na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva. Kroz obiteljski program off road safari vožnje moći ćete i svojim najmlađima organizirati nezaboravan doživljaj u paketu Kampa jahanja na Državnoj ergeli.

PR PR (Foto: PR)

Lipik, osim ergele i toplica s geotermalnom vodom, posjeduje i prekrasan povijesni perivoj koji je zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture. Botaničko i vizualno čudo vrijedi posjetiti i prošetati stoljetnim drvoredima. Zanimljivo je kako su palme na Splitskoj rivi stigle upravo iz spomenutog perivoja.

Još od rimskoga doba, grad Pakrac u Požeško – slavonskoj županiji zauzima vrlo važnu ulogu kulturnog i trgovačkog središta. Svoju višestoljetnu povijest Pakrac zahvaljuje povoljnom zemljopisnom položaju i smještaju na križanju povijesno i politički važnih prometnica. Uz tako bogate kulturne i povijesne zanimljivosti ovoga gradića neizbježno je posjetiti Muzej ratne i vojne povijesti, ali i Muzej grada Pakraca u kojem ćete imati mogućnost napraviti svoj banovac, odnosno novac koji se kovao ovdje te je bio toliko vrijedan da se koristio i u drugim Austro-ugarskim pokrajinama. Zanimljiva je informacija da se upravo iz banovca, koji je na pojedinim kovanicama imao sliku životinje kune, razvila i hrvatska moneta koju imamo i danas.

Ponude turističke agencije Vistema odnose se na turistički neotkrivenu zapadnu Slavoniju i kombinaciju te pomalo divlje i brdovite Slavonije i nepreglednog zelenila Papuka i Psunja s elegantnim austro-ugarskim štihom Lipika i Pakraca.

Kroz vrhunski doživljaj, malo ili puno adrenalina, odličnu hranu spravljenu od sastojaka koji imaju pravi, izvorni okus, agencija Vistema osigurat će da se ponovno osjećate svoji i u skladu sa svemirom.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju