Duž Lungomare, jedne od najpoznatijih šetnica na Kvarneru, ima više od 20 uređenih plaža. Kupanje u Opatiji može biti skoro pa besplatno. Nude se brojni sadržaji, od pedalina do turističkih izleta brodom. Taj užitak koštat će vas oko 300 kuna. Odlučite li se za najam ležaljke i suncobrana, iz novčanika ćete izvući 120 kuna.

Iako nije na obali, i Zagorje ima svoje čari. Umjetni valovi, bazeni s podvodnim masažama i adrenalinski tobogani samo su dio sadržaja koji se nude u toplicama, kojih u tom dijelu Hrvatske ima čak četiri. Ako planirate ovdje provesti cijeli dan, odvojit ćete od 45 do 70 kuna po osobi.

Na području Opatije ima gotovo 9000 kreveta, od privatnog pa sve do hotelskog smještaja visoke kategorizacije. Cijene noćenja kreću se od 50 sve do skoro 5000 eura.

Slika nije dostupna Putovanja Savršeno mjesto za izlet u Hrvatskom zagorju u kojem možete slobodno nabrati vreću kestena

Tematski vidikovac Providenca, Lošinj Putovanja Da nam je zaustaviti vrijeme! Vidikovac s kojeg se prostire predivan pogled na Kvarnerski zaljev

Istovremeno, toplice u Zagorju uglavnom imaju i svoje hotele u kojima možete odsjesti. Cijena noćenja u jednom hotelu kojeg smo posjetili uvelike ovisi o posjećenosti, pa se kreće od 70 do 100 eura. Također, zadnjih godina raste i apartmanizacija, a veliki hit su i vile s bazenima.

Dobru hranu na Kvarneru možete pojesti na svakom koraku. Vrhunski restorani s morskim specijalitetima uistinu su primamljivi. No, odlučite li se za klasično jelo poput bečkog odreska, nećete proći baš jeftino jer mu se cijena kreće i do 80 kuna.

Zagorci pak idu na tradicionalni štih: purica s mlincima i gulaš od divljači karakteristični su za ovaj kraj. Međutim, bečki odrezak u Zagorju platit ćete manje nego na Kvarneru – svega 58 kuna.

Nakon odmora i finih jela vrijedi uživati i u kulturnim sadržajima. Iako Kvarner nema puno poznatih muzeja, ima brojne galerije i festivale, na koje dolaze mnoge svjetske zvijezde.

U Zagorje ne stižu svjetski poznate zvijezde, ali tom dijelu Hrvatske posebnu čar pružaju dvorci i muzeji. Osim pedesetak dvoraca, ondje možete istražiti i najraniju povijest – doba neandertalaca.

Opatija živi i van ljetne sezone, pa se najstarije turističko središte okreće drugim sadržajima poput kongresnog i zdravstvenog turizma. Prošle godine u tom je gradu ostvareno više od milijun i dvjesto tisuća noćenja.

Zagorje je pak lani osvojilo titulu šampiona kontinentalnog turizma. Plan Zagoraca je do 2025. godine ostvarivati milijun noćenja godišnje. Kada podvučemo crtu, ponuda na kontitnentu i dalje je jeftinija.

Ulaznica s kojom možete posjetiti neka od najljepših prirodnih čuda Hrvatske Destinacija lika Plitvička jezera Highlander Velebit - 28 +4 Paklenica - 19

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju