Svaki pravi zaljubljenik u čokoladu morat će posjetiti novootvoreni muzej u Zürichu - Lindt kuću čokolade gdje će vas ikone švicarske proizvodnje čokolade provesti kroz cijeli proces.

Muzej je zamišljen kao interaktivan, a nudi i tečajeve izrade čokolade. Posjetitelji će moći naučiti o povijesti čokolade i tome kako je kakao „pokorio“ Europu te vidjeti proces proizvodnje omiljenih slastica. U sklopu kompleksa nalazi se i centar za istraživanje i unaprijeđenje tvornice kao i najveća svjetska Lindt trgovina i kafić.

Zgradu je dizajnirao ured Christ & Gantenbein na temelju izgleda stare tvornice Lindt i Sprüngli iz 1845. koja je sada spomenik kulture. Posjetitelje će posebno zadiviti 9 metara visoka zlatna čokoladna fontana.

Na samom otvaranju bio je prisutan ambasador branda i globalna sportska ikona – Roger Federer, čime je sam događaj još dodatno dobio na publicitetu i popularnosti. „Čokolada je dio našeg nacionalnog identiteta, a industrija čokolade prilično važna za ekonomiju naše zemlje“ – poručili su iz Lindta pozvavši sve znatiželjnike u ovu novu slatku kuću.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju