Ne radi drugom ono što ne želiš da se radi tebi – mogla bi biti univerzalna misao za ljepši i bolji svijet. No, naravno, nismo svi divni i dobri, pa su neki gradovi, odnosno njihovi stanovnici, manje ili više prijateljski. Ipak, posjetite li neki od ovih, za mir i ugodnu atmosferu ne morate brinuti

Kada je riječ o odabiru mjesta gdje ćete sletjeti (ili odlepršati vlakom ili autom, svejedno), ljubaznost lokalnog stanovništva svakako je važna, jer ne želite doći negdje i ne uživati, jer čak i odredište s najvećim atrakcijama može ostaviti kiselkast okus ako se na kraju osjećate nesigurno ili nepoželjno.

Kopenhagen Kopenhagen (Foto: Shutterstock)

Srećom, i dalje ima ogroman broj gradova gdje se tako nećete osjećati. Iako se može činiti da je ljubaznost teško izmjeriti, tvrtka za skladištenje prtljage Bounce u tome je uspjela. Bounceova studija rangirala je gradove u Europi uzimajući u obzir čitav niz faktora, od razine kriminala i sreće do LGBTQ+ stavova.

Na vrhu Bounceovog istraživanja na kraju se našao grad iz zemlje satova, banki i sira - Zurich! Grad je zaradio savršenu ocjenu za prihvaćanje pripadnika LGBTQ+, a istovremeno i visoku ocjenu za sreću i nisku za kriminal, te se prema zadanim kriterijima pokazao kao najprijateljskija destinacija u Europi.

„Srebrnu medalju“ osvojio je Kopenhagen, također uglavnom zahvaljujući svojim razinama sreće i prihvaćanju LGBTQ+ populacije, dok je treći Munchen, koji očito uživa iznimno niske razine kriminala. Ovo je punih deset najprijateljskijih gradova u Europi u ovom trenutku, prema Bounceovoj studiji.

U TOP 10 gradova prema ovom istraživanju mjesto su uz spomenuta tri zaslužili još Amsterdam, Beč, Stockholm, Berlin, Prag, Edinburgh i Dublin. Uglavnom, ako odete u bilo u koji od ovih gradova, očekujemo da se vratite s osmijehom od uha do uha.

Kako je švicarski grad koji plaća 25 tisuća eura da se preselite u njega izazvao kaos diljem svijeta? Albinen, Švicarska - 4 Albinen, Švicarska - 1 Albinen, Švicarska - 3 +0 Albinen, Švicarska - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju