Piramide

Kada vam netko spomene piramide, Meksiko zasigurno nije prva država koja vam padne na pamet. No unatoč tome, meksičke piramide su jednako interesantne i intrigantne poput onih egipatskih.

Šareni gradovi
Meksiko je prepun slatkih pitoresknih gradića. Prekrasne šarene zgrade i trgovine prepune suvenira, doslovno će vas dovesti do cviljenja od oduševljenja. Jedan od njih je i maleni grad Cholula koji ima čak 365 crkvi.

Planine
Meksiko ima puno pustinja s onim ogromnim kaktusima koje svako malo vidite u filmovima, no u njegovoj unutrašnjosti ima tu i malo više života.Tako ćete u području oko grada Oaxaca pronaći neobične planine, a među njima skriveni termalni izvori Hierve El Agua kojima teče voda iz dubina vapnenačkih planina - pravo remek djelo prirode.

Planinski gradovi
U planinskom predjelu, koji se proteže duž središnjeg Meksika, pronaći ćete maleni grad San Cristobal. Žene odjevene u tradicionalnu odjeću koje šeću između pastelnih kuća - ovdje su normalna pojava. Pravi mamac za turiste.

Pećine
Država Yucatan ima tisuće „rupa“ poznatih kao Cenotes. Ove pećine nastale su erozijom vapnenastih stijena, i onda ispunjene vodom iz podzemnih izvora. Što je tu posebno? Ovdje vam se pruža mogućnost plivanja u savršeno bistroj i čistoj izvorskoj vodi kakvu ćete rijetko gdje imati prilike vidjeti.

Džungla
Još jedna stvar koja se ne povezuje s Meksikom – džungla. Ali ozbiljno, Meksiko je prepun veličanstvenih džungli s biljkama i životinjama kojih nema gotovo nigdje drugdje na svijetu.
Cancun - 4 Cancun - 4 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Plaže
I na kraju ono po čemu je Meksiko najpoznatiji – odmah nakon tekile. Možda ste čuli za Cancun, Cabo San Lucas, Acapulco i Puerto Vallarta, mjesta na kojima bi svi voljeli ispijati koktele za vrijeme odmora. No, jeste li čuli za Akumal, Bonfil, Xph Ha? To su neotkrivene plaže na kojima nećete naići na gužvu i moći savršeno uživati u svom odmoru u netaknutoj prirodi.

Dok planirate odmor u sunčani Meksiko, tamo možete otputovati i okusima ako od ponedjeljka, 17. studenog, posjetite Meksički tjedan u vašem obližnjem Lidlu. Uživajte u okusima Meksika te otputujte preko bare na krilima slasne tortilje.

Pravi ste svjetski putnik kada umjesto kofera u rukama imate nož i vilicu? Posjetite našu stranicu Hranom oko svijeta, inspirirajte se za nova putovanja ili gastro avanture u vašoj kuhinji. Vodimo vas na pravo gastronomsko putovanje oko svijeta!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju