Ljubitelji nadnaravnog, stravičnog, užasnog, jezivog i strašnog ovog će Halloweena doći na svoje. Najidealnije je ovo vrijeme za posjet onim turističkim destinacijama i atrakcijama koje će vam utjerati strah u kosti. Donosimo vam popis onih europskih koje nikako ne smijete zaobići.

Dvorac Bran u Transilvaniji, Rumunjska

Svi ste čuli za Drakulu i njegov dvorac Bran. Poznatiji pod imenom Drakulin dvorac, jedini je dvorac u Transilvaniji, ali i Rumunjskoj, koji odgovara opisu dvorca koji je Bram Stoker opisao u knjizi, a zanimljiva je činjenica da autor nikad nije posjetio Rumunjsku. Posjetite ga, možda sretnete grofa Drakulu!

Sedlec Ossuary, Češka

Ovo je stvarno spooky. Sedlec Ossuary je kapela u kojoj je između 40.000 i 70.000 ljudskih kostiju. Strašno! Još je strašnije da su kosti iskorištene kao materijal za dekoracije i namještaj. Kad stignete, obvezno pogled gore prema ogromnom lusteru od kostiju. Pretpostavlja se da se sastoji od svake kosti ljudskog tijela.

Hoia Baciu, Rumunjska

Smatra se da je ova šuma najstrašnija šuma na svijetu i sa svojih 250 hektara slovi kao Bermudski trokut Rumunjske. Priča se da se su se ovdje događale intenzivne paranormalne aktivnosti i teško objašnjivi događaji kao što su prikazivanja duhova i neobjašnjiva ukazanja. Na mnogim fotografijama ljudi su uočili lica koja nisu bila vidljiva golim oko. Usudite li se i vi fotkati?

Musée des Vampires u Parizu, Francuska

Najjeziviji muzej u Francuskoj i jedini muzej na svijetu posvećen vampirima upravo je ovaj. Istražite zbirku mumificiranih mačaka i setova za zaštitu i obranu od vampira i vampirskih napada iz 19 stoljeća.

Le Manoir de Paris u Francuskoj

Doživite legende Pariza u samom srcu glavnog grada Francuske. 30 profesionalnih glumaca zaduženo je da vam utjera strah u kosti. Lako je moguće da će vas preplašiti likovi kao što su Quasimodo, Fantom opere, čovjek sa željeznom maskom i mnogi drugi.

Catacombe dei Cappuccini u Palermu, Italija

Čak 9000 mumificiranih tijela visi sa zidova. Užasno! Još je užasnije da sve njih s vrha gleda tijelo dvogodišnje djevojčice Rosalie Lombardo, koja je umrla 1920. godine, no njezino tijelo izgleda realistično živo.

Kryžių kalnas u Litvi

Kryžių kalnas, odnosno brdo križeva Vatikan smatra svetim mjestom ispunjenim nadom i velikom snagom. No zamislite samo trnce koji će proći kroz vas kad na jednom mjestu ugledate više od 10.000 križeva noću.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju