Jedva sto kilometara od Zagreba i samo nekoliko stotina metara od očaravajućih Rastoka i njihovih divljih voda smjestile su se Timber Fairies, četiri drvene kućice za odmor koje dijele dvorište, pa možete imati privatnost i mir ili možete zauzeti sve krevete na imanju ako planirate odmor s ekipom i družiti se uz bazen i roštilj. 

Svaka kućica ima kuhinju s blagovaonicom, spavaću sobu, dnevni boravak, kupaonicu i terasu. Unutrašnjost je moderno opremljena i ima sve što biste mogli poželjeti, od internetske veze do Netflixa. U prostranom vrtu okruženom zelenilom možete se opustiti i izležavati, a tu je naravno i oprema za roštilj, zbog čega vjerojatno i idete na izlet. Ako ste od sporta, s domaćinima se možete dogovoriti za kanue i provesti poslijepodne veslajući čarobnom zelenom Koranom. Cijena kućice izvan sezone je 60 eura za dvije osobe, a 80 za četiri, a raspoloživost možete provjeriti ovdje.

Okolica je idilična, pa ako još ne poznajete ljepote ovoga kraja, čeka vas ozbiljno istraživanje. Timber Fairies nalaze se samo 2 kilometra od centra Slunja, kojim se obvezno morate prošetati. Do Rastoka, koje smo već spomenuli, također možete i pješice, a i gradsko kupalište na Korani udaljeno je tek nekoliko minuta laganog hoda.

Plitvice su od kućica udaljene taman da ne osjetite gužvu turista u svome dvorištu, a dovoljno blizu za jednodnevni izlet – ali ipak se uputite automobilom jer su udaljene 30-ak kilometara. Uz brojne planinarske i biciklističke staze, u blizini su i Baraćeve špilje, koje svakako vrijedi vidjeti.

Na cesti od Slunja do Plitvica mnogo je restorana koji podsjećaju na neko prošlo vrijeme kada se putovalo sporije i ljepše, a mi bismo vas – na preporuku domaćih ljudi – uputili u restoran Pino.

U Mjestu Donje Taborište nalazi se mala destilerija Magdić, čije likere i rakije morate probati, a saznat će ste i sve o njihovoj proizvodnji i – uz malo sreće – i vidjeti kako se proizvode.

Kraj uz Koranu sve se više otvara turizmu, pa sadržaja neće manjkati, a opet, ako tražite samo mir i odmor u zelenilu, ne morate ni napuštati Timber Fairies.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju