Pred Napuljskim zaljevom smjestila se Ischia, slikoviti otok vulkanskoga podrijetla u Tirenskome moru. Osim po dobrom vinu i ribi, Ischia je svjetski poznato lječilište, jedno od najpoznatijih u Italiji.

Manji mineralni i termalni izvori do 65 °C kao i blatne kupke neki su od razloga zašto je toliko omiljena među turistima. Jedno od ljepših mjesta na otoku je Sant'Angelo, gradić u općini Serrara Fontana, izgrađen uz divovsku stijenu s malim pojasom plaže koji spaja dva dijela grada.

Pogled na marinu i Tirensko more iz restorana ili kafića na obali jedna je od omiljenih aktivnosti posjetitelja, baš kao i istraživanje kulinarskih specijaliteta koji se pripremaju u pijesku na plaži Le Fumarole do koje vijuga uz brdo staza oko kuća, iz središta grada i nudi fantastičan pogled na otok Capri u daljini.

Ischia - 2 Ischia - 2 (Foto: Getty Images)

Plaža Le Fumarole poznata je po svojim "Fumaroles of Sant'Angelo", stupovima pare koji nastaju zbog vulkanske aktivnosti i uzdižu se kroz pijesak na površinu. Mjestimično je pijesak toliko vruć da mještani koriste posebno napravljene posude za kuhanje u pijesku.

Na vrućim točkama temperatura se penje do 100 - 150 stupnjeva Celzija, idealnoj za kuhanje piletine, ribe, krumpira ili jaja. Primjerice dagnje su gotove za oko 20 minuta, dok pilićima treba između sat i sat i pol, a okus je fantastičan. Za toplih ljetnih noći piknik na toplom pijesku uobičajen je prizor. Plaža Le Fumarole jedna od najljepših u Ischiji, a od plaže Maronti i prirodnih toplih izvora Cavascura udaljena je tek nekoliko minuta šetnje.

S druge strane Sant'Angela, u blizini stajališta taksija i autobusa, nalazi se slikovita plaža Cava Grado, smještena u maloj uvali s fantastičnim pogledom na grad dok je najbliža plaža centru sela Chiaia di Rose.
U neposrednoj blizini grada nalaze se i tri termalna parka. Cestom koja se spušta od susjednog zaseoka Succhivo proći ćete pored termalnog parka Romantica, a zatim slijedi Tropical Thermal Park. Afroditini termalni vrtovi smješteni su uz put koji vodi od Sant'Angela do plaže Maronti. U svakom slučaju, Ischia vas neće razočarati.

Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka: Sve što trebate znati o posjetu Nacionalnom parku Mljet NP Mljet - 1 NP Mljet - 10 NP Mljet - 9 +7 NP Mljet - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju