Naick i Kim su par iz Belgije koji su dali otkaz kako bi kombijem putovali svijetom, a svoje impresije dijelili na YouTubeu i Instagramu. Prošli su Latinsku Ameriku, Srednju i Južnu Aziju, te Rusiju i dio istočne Europe.

Nedavno su se našli u Lijepoj Našoj, a u Dubrovniku kojeg nazivaju najskupljim hrvatskim gradom odlučili su snimiti video izazov – pokušati preživjeti dan s 10 dolara ili 65 kuna, odnosno sa 100 dolara ili 650 kuna.

Pekarnica/Ilustracija Zanimljivosti Stranci u Hrvatskoj: "Jezik je baš težak. Najgore mi je bilo kad sam morao kupiti kruh"

Teži zadatak zapao je Naicka koji je na raspolaganju imao manji iznos. Prvu pogrešku napravio je odmah ujutro – u potrazi za šalicom kave zasjeo je na prvu terasu na kojoj je stajao natpis popust od 50 posto. No popust se odnosio na konzumirana jela, a ne i hranu, pa je šalicu kave platio 24 kuna što je gotovo prepolovilo njegov dostupni budžet.

Kim se odlučila počastiti za doručak porcijom kamenica i čašom pjenušca što ju je koštalo 88 kuna. Za ručak je isprobala i domaći specijalitet – rižot od sipe koji je zajedno s čašom vina platila 140 kuna, a našla je novca i za razonodu, odnosno razgledavanje gradskih zidina što je platila 200 kuna.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Koliko dobro poznajete Dubrovnik? Blic-kviz o ponosnom kralju juga

Neick je morao izaći iz centra grada da bi pronašao pekaru s jeftinim pecivima, ali i trgovinu mješovitom robom u kojoj je pronašao sastojke za svoj skromni ručak.

Kome je prvo ponestalo novca i što se sve može kupiti sa 65 odnosno 650 kuna u Dubrovniku, pogledajte u njihovom YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju