Naick i Kim su par iz Belgije koji su dali otkaz kako bi kombijem putovali svijetom, a svoje impresije dijelili na YouTubeu i Instagramu. Prošli su Latinsku Ameriku, Srednju i Južnu Aziju, te Rusiju i dio istočne Europe.

Nedavno su se našli u Lijepoj Našoj, a u Dubrovniku kojeg nazivaju najskupljim hrvatskim gradom odlučili su snimiti video izazov – pokušati preživjeti dan s 10 dolara ili 65 kuna, odnosno sa 100 dolara ili 650 kuna.

Stranci Zanimljivosti Stranci u Hrvatskoj: "Najgore mi je bilo kad sam morao kupiti kruh"

Teži zadatak zapao je Naicka koji je na raspolaganju imao manji iznos. Prvu pogrešku napravio je odmah ujutro – u potrazi za šalicom kave zasjeo je na prvu terasu na kojoj je stajao natpis popust od 50 posto. No popust se odnosio na konzumirana jela, a ne i hranu, pa je šalicu kave platio 24 kuna što je gotovo prepolovilo njegov dostupni budžet.

Kim se odlučila počastiti za doručak porcijom kamenica i čašom pjenušca što ju je koštalo 88 kuna. Za ručak je isprobala i domaći specijalitet – rižot od sipe koji je zajedno s čašom vina platila 140 kuna, a našla je novca i za razonodu, odnosno razgledavanje gradskih zidina što je platila 200 kuna.

Dubrovnik Zanimljivosti Koliko dobro poznajete Dubrovnik? Blic-kviz o ponosnom kralju juga

Neick je morao izaći iz centra grada da bi pronašao pekaru s jeftinim pecivima, ali i trgovinu mješovitom robom u kojoj je pronašao sastojke za svoj skromni ručak.

Kome je prvo ponestalo novca i što se sve može kupiti sa 65 odnosno 650 kuna u Dubrovniku, pogledajte u njihovom YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju