Između fotkanja s prepoznatljivim simbolom Madrida, medvjedom na trgu Puerta del Sol i istraživanja neodoljive španjolske kuhinje, muzej Prado jedno je od mjesta koja treba vidjeti barem jednom u životu. Nacionalni muzej nazvan po parku u kojem je smješten (Prado de San Jerónimo) jedan je od najvažnijih muzeja u Španjolskoj, ali i na svijetu, a danas, 19. studenog 2019. godine, slavi veliki jubilej.

Izgradnja je počela krajem 18. stoljeća po nalogu kralja Karla III., koji je veličanstvenom arhitekturom htio Madrid učiniti jednim od najljepših europskih gradova.

Kraljevski muzej slikarstva i skulpture otvoren je prije 200 godina, 1819. i s vremenom se širio jer je postao premalen za sve što je unutra trebalo razgledati.

U neoklasicističkoj zgradi koja je sama po sebi remek-djelo Juana de Villanueva nalazi se više od 8000 slika i 700 skulptura, ponajprije iz razdoblja od rane renesanse do romantizma.

Goya, Velázquez i Bosch samo su neki od umjetnika čije radove vrijedi pogledati, baš kao i Botticelli, Dürer, El Greco, Caravaggio i Rembrandt.

No bez obzira na to jeste li ljubitelj umjetnosti ili ne, ovdje možete puno naučiti o moći španjolske monarhije zahvaljujući veličanstvenoj zbirci umjetnina iz cijeloga svijeta koju su skupljali španjolski kraljevi i kraljice.

Za svaku generaciju, spol i orijentaciju: Otvoren prvi Muzej vagine Vagina Museum - 9 Vagina Museum - 10 Vagina Museum - 11 +4 Vagina Museum - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju