Bezbrižan stariji par – pametni, kasnije četrdesete, proputovali su pola svijeta, inteligentni, staloženi, korisni. Uvijek imaju flaster ili pljosku viška.

Naporan stariji par – obično u pedesetim ili šezdesetim godinama, umirovljeni, prave se pametni, guraju nos u sve detalje te su obično upoznati s destinacijom bolje od vodiča. "Moj prijatelj je meni rekao da to nisu izgradili Indijanci..." i slične fraze nećete lako izbjeći

Prirodni vođa
– kasne tridesete, cool, smiren, jebežljiv, osoba kojoj se treba obratiti u slučaju problema, iako vrlo brzo postaje vrlo naporan svojim "znanjem".

Majčinska figura
– kući ima djecu koja se višu brinu o njoj nego ona o njima, draga i umiljata, obožava svoju slobodu, a svoje pravo lice će otkriti uz alkohol i zabavu. Kasni, nije od koristi za grupu, u svome svijetu.

Slobodna raspuštena djevojka – u kasnim dvadesetima, gradska cura, ima love, za avanture i zabave, predivna, napaliti će svakog muškarca, obično završi s vodičem ili instruktorom zunbe, ali ne i sa vama.

Beba – rane dvadesete godine, najmlađi na putu, sigurno su ga mama i tata poslali na put da malo „ojača“ karakter, prvi put bez roditelja, pekmezav, kmečav i nikakav.

Slobodan frajer i njegov frend
– dva tipa koji se znaju već sto godina, kasne dvadesete ili rane tridesete, netom pušteni s lanca, zabavni, dobro društvo, ali tu su s ciljem da nešto poseksaju, pa makar iz grupe

Žena koja ne voli muškarce
– u tridesetim godinama, bježi od ljubavnih problema, mrzi muškarce, no nakon trećeg koktela će vam sama ispričati sve svoje probleme. Završi s najozbiljnijim likom u grupi ili s vodičem.

Jester – mladi muškarac u dvadesetim godinama, ništa ne shvaća ozbiljno pa ni sebe, voli popiti i ne zna kada je dovoljno, potencijalna zona sumraka

Alkoholičar – u četrdesetim godinama, voli jeftinu cugu na galone, tihi i sramežljivi kroz dan, no pravi krokodil po noći.

Nimfomanka – cura u kasnim dvadesetima koja je izašla iz ozbiljne veze, prava partijanerica, sprema na sve – doslovno! U busu spava, na izletima je mamurna, navečer je potpuno luda.

Numnuts
– srednje dvadesete, sigurno će izgubiti putovnicu, biti će opljačkani, slomit će nogu i još uvijek će se dobro zabaviti. Vama nauštrb, jer se brinete umjesto njih...

Vinger
– rane četrdesete, bukirao je krivu turu no neće priznati da ga kolješ. Uvijek je ili prevruće, prehladno, previše vjetra, pain in the ass svakog putovanja, obično mu grupa plati da se makne od njih. Kad se napije, nema dosadnijeg bića na Planetu, samo kuka o bivšoj...

Pametnjaković – on sve to što ćete vidjeti već zna kako izgleda, bio je tamo, isprobao je sve i svašta i uvijek je u pravu - naravno on je muškog spola.

Bogatun
– ovaj je mladić prepun love, no Škrt je kao brački Škot! Čekati će da mu konobar vrati pola kune od računa, a u svakom trenutku putovanja zna koliko je love do sad potrošio. Pritom se hvali svojim BMW-om i bazenom, te nosi samo markiranu robu. Stvoren za lupati čvrge i stavljati mu chilli u kavu.

Vegetarijanka
– kao i svaka tura, i u ovoj imamo jednu tetu kojoj smeta biti isti kao i ostali, ona je mlada, iako je u duši prastara, uvijek sa sobom nosi nekve orahe i bademe, a u restaču jede samo salatu i okreće očima.

Eto, mislim da smo tek načeli ledenu santu i da se niste nadurili... Uostalom, koji od navedenih ste vi?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju