Galerija Uffizi, jedna od najslavnijih ne samo talijanskih, već svjetskih galerija, odlučila je svoja djela poslati na turneju Toskanom, da se i ostali, koji trenutno nisu u Firenci, imaju priliku diviti blagu svjetske umjetnosti - ali i da se rastereti broj turista koji posjećuju grad zbog slavne zbirke. 

Michelangelo, Botticelli, Leonardo, Caravaggio i ostali majstori ponosno krase zidove galerije Uffizi, a odnedavno, počeli su krasiti i druge toskanske galerije u projektu poznatom kao Uffizi Diffusi. Neka djela naći će se i na više od 100 raznih lokacija, tako da, mnogi Talijani će imati priliku doživjeti remek djela iz Uffizzija u doslovno, svom susjedstvu.

Na ovaj način, želi se također privući i turiste u manje razvikana i poznata toskanska mjesta, s obzirom da je pandemija koronavirusa značajno utjecala na turizam ove talijanske regije. Prvo mjesto na kojem se izlaže nalazi se na Elbi, otoku na koji je Napoleon svojedobno bio prognan, te je izložba prikladno i nazvana „U ime Napoleona“. Otvorena je 9. srpnja, a trajat će sve do sredine listopada.

Ostale destinacije u ovom projektu tek će biti odabrane, a za sve one kojima je u planu ipak posjet slavnoj galeriji, on je naravno i dalje moguć uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju