Šumski vodopad u srcu Bosne i Hercegovine prava je "poslastica" za ljubitelje prirode, a fotograf Boris Trogrančić omogućio nam je pogled na slapove rječice Kozice tijekom svih godišnjih doba.

"Fotografije sam napravio u proteklih nekoliko godina na slapovima rječice Kozice, u njedrima planine Vranica, u različita godišnja doba. Ovaj zaista nevjerojatni dragulj prirode sakriven je duboko u gustoj crnogoričnoj šumi, desetak kilometara sjeverozapadno od Fojnice, u srednjoj Bosni.

Zbog svoje nepristupačnosti (nedavno je sređen prilaz) slapovi na Kozici vrlo su malo poznata destinacija i donedavno su bili rijetko posjećivani. Samo planinari i oni nešto spretniji spuštali su se niz liticu kako bi uživali u tom prirodnom dragulju", ispričao je Boris te dodao kako Fojnica krije i druge prirodne ljepote, poput Prokoškog jezera.

"Posjetivši slapove nebrojeno puta u razna godišnja doba, uvijek se rado vraćam na ovo magično mjesto jer me kao fotografa posebno nadahnjuje bogatstvo prirode vraničkog kraja. Na ovom mjestu priroda se može doživjeti u svojem iskonskom obliku, a mir prekida samo žubor vode i cvrkut ptica. Toplo bih preporučio posjet Fojnici svakome koga put dovede ovamo i posebno obilazak slapova Kozice.

Put do slapova odnedavno je dobro uređen. Iz Fojnice se autom vozi u smjeru zapada, otprilike 20 minuta, do odmorišta Vladića vrh, na brdu Malkoč. Automobil se može ostaviti na odmorištu pa nastaviti pješice do vodopada, otprilike 45 minuta ugodnog hoda makadamskim putem kroz šumu. Ako netko nije raspoložen za hodanje, makadamskim putem moguće je čak i autom doći na kilometar udaljenosti od slapova", savjetuje fotograf.

Bosanski grad iz kojeg se ne može otići dalje: Čarobna Fojnica mjesto je koje ćete uvijek pamtiti Fojnica - 9 Fojnica - 1 Fojnica - 5 +12 Fojnica - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju