Pravi ljubitelji skijanja i zimskih radosti ne moraju nužno uslijed pandemije koronavirusa ostati bez svog omiljenog zimskog sporta i zasluženog odmora. Naime, u Hrvatskoj nedaleko od Rijeke smjestilo se malo obiteljsko skijalište Platak. Platak, koji nazivaju i brdom uživanja, jedino je skijalište u Hrvatskoj s čijeg se vrha može uživati u nevjerojatnom pogledu na more. Privlači li vas spoj rekreacije i skijanja na svježem planinskom zraku preko dana, a odmor i regeneracija uz šum valova mora i soli u večernjim satima, onda svakako navratite u Primorsku-goransku županiju.

Platak je postao vrlo popularan nakon postavljanja prvog ski lifta 1966. godine te dvosjedežnice „Radoševo“ 1979. godine, osamdesetih godina bio je veoma popularno skijaško odredište u Hrvatskoj, a danas opet zahvaljujući investicijama i obnovi postaje cjelogodišnja sportsko-turistička destinacija.

Platak je relativno malo skijalište s 10 km deklariranih staza, no svakako je spoj planinske i mediteranske klime ono što će vas oduševiti. Skijašima su na raspolaganju dvosjedežnica sa dvije crvene i jednom plavom stazom, dva ski lifta s kratkim plavo-crvenim stazama te staza za početnike. Postoji i traka samo za sanjkanje. Na Platku je moguće iznajmiti i kompletnu skijašku opremu.

Platak je vrlo popularan i omiljeno izletište tokom cijele godine. Zaljubljenici u planine mogu uživati u nekoliko dobro uređenih i obilježenih planinarskih staza na kojima se nalaze vidikovci s pogledima od kojih zastaje dah. Makadamske ceste po Platku oduševit će i sve one željne adrenalina jer su stvorene za brdski biciklizam. A kad vam se tijelo umori od rekreacije u planinama, samo se morate automobilom spustiti do obale i uživati u svježem morskom zraku. Nedaleko od Platka nalaze se Rijeka, Opatija i Selce.

Crno jaje donosi vam posebnu ponudu koja uključuje 2 dana i 1 noćenje s doručkom ili polupansionom u Pansionu Selce za dvije osobe i dijete do 4 godine, od samo 249 kn. Selce je primorski gradić sa stoljetnom turističkom tradicijom koji je od Platka udaljen svega 40 kilometara. Nekoć je bio naselje ribara i zidara, a danas je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija. Prirodne ljepote, skrivene i razvedene morske uvale, uređeno šetalište uz more te raznovrsni kulturno-zabavni i sportski sadržaj će vas očarati.

Selce je zahvaljujući blagoj klimi nadaleko poznato kao lječilište respiratornih, srčanih te reumatskih oboljenja i idealno je mjesto za oporavak tijela nakon težih fizičkih aktivnosti.

 Selce se okrunilo „Plavim cvijetom“ kao najuređenije mjesto na Jadranu. Ako se nađete u Selcu, svakako istražite znamenitosti ovog predivnog grada. Napravite obilazak crkve sv. Jurja i pretpovijesne gradine na brijegu s kojeg se pruža očaravajući pogled na Vinodolski kanal. Obiđite i stari dio Selca, Harmicu, stare ulice, navratite i do kapelice sv. Katarine i sv. Josipa te se vratite nakratko u povijest šarmantnog grada. Ako volite šetnje uz more, onda se od Selca uputite sve do Crikvenice i uživajte u ljekovitom morskom zraku. Ljubitelji dobre hrane i finog vina mogu uživati u lokalnim delicijama kojih u ovom kraju ne nedostaje. A nakon cjelodnevnih avantura odmorite se u Pansionu Selce.

Pansion Selce nalazi se na samoj morskoj obali. Smješten je 100 metara od samog centra grada i 30 metara od glavne gradske plaže. Neposredna blizina mora, lijepa šetnica i činjenica da se radi o malom mjestu udaljenom od prometne gužve čini lokaciju posebno privlačnu obiteljima s djecom. Pansion ima 22 sobe (dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne), od kojih dio ima pogled na more. Svaka soba opremljena je klima-uređajem i bežičnim internetom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju