Villa Antonina može komotno parirati svjetski ukrašenim vrtovima ili tropskim lokacijama koje gledamo na Instagramu. No mala oaza mira nalazi se kraj Labina u malom mjestu Ravni. Iako ga je teško pronaći i na karti, slike te ljepote teško izlaze iz glave. Očarao nas je i pogled na more, ali i onaj posebni osjećaj mira i dobrodošlice koji karakterizira Istru uzduž i poprijeko.

Za to vegetacijsko čudo brinu se dvije divne duše, a gospođa Virna ispričala nam je priču o Villi Antonini. Villa je obiteljsko nasljeđe: prvo je bila mjesto za bijeg iz grada, a danas je to mjesto na kojem turisti traže bijeg od stvarnosti. Tipičan istarski vrt s vremenom je postao pojava pokraj koje rijetko koji šetač može proći a da ne zastane i snimi barem jednu fotografiju. Zahvaljujući ljubavi prema krajobraznoj arhitekturi Virna je uvela brojne vegetativne novitete i posvetila se stvaranju vrta iz snova. Ljubav prema iskonskom životu na selu stvorila je idealno mjesto za one kojima treba odmor od grada.

Kućica za odmor smještena na prostranom zajedničkom imanju s predivnim vrtom u stilu dvorskih perivoja sastoji se od kuhinje, kupaonice i jedne spavaće sobe. Kućni ljubimci također su dobrodošli. Osim u pogledu na more i vrt s terasa uživati možete i u roštilju, a do obližnje intimne plaže vodi puteljak direktno s imanja.

U blizini je i Labin, poznat kao grad umjetnika, a zaputiti se možete i do gradića Rapca s prekrasnim plažama te brojnim restoranima, barovima i slastičarnicama.

Mjesto je dušu dalo za one koji vole malu sredinu, koji cijene prirodu i jednostavan život u skladu s njom. Njihovi se gosti vraćaju već godinama jer im ovo mjesto pruža potpunu regeneraciju i odmor za dušu i tijelo. Više o Villi Antonini doznajte ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju