Područje 51
Mullder i Scully su često posjećivali ovo područje, ali samo u seriji dosjei X. Ovo područje je pod strogom kontrolom američke vlasti, a radi se o bazi koja se nalazi u južnom dijelu Nevade. Primarna zadaća baze je osiguravanje područja za vojne vježbe i testiranje novog oružja. Teško osiguranje i još teži pristup bazi, te činjenica da američke vlasti nikad nisu priznale postojanje ovog područja čine ga još više intrigantnim i privlačnijim za ljubitelje zavjera. Iako se radi o vojnoj bazi kojoj je namjena testiranje novih oružja sve su jače glasine da se radi o znanstvenom postrojenju u kojem se komunicira s vanzemaljcima i analizira njihove letjelice. Svuda oko ovog područja je postavljena visoka ograda na kojoj se nalaze natpisi da će svatko tko neovlašteno uđe na ovo područje biti ustrijeljen bez prethodnog upozorenja.

Soba 39
Definitivno najtajnija organizacija u Sjevernoj Koreji. Pretpostavlja se da se radi o organizaciji koja se trudi održati ekonomsku stabilnost pripadnika dinastije Kim. Smatra se da ova organizacija upravlja s dvadesetak računa u Kini i Švicarskoj kojima se onda služi za pranje novca, krivotvorenje i mnoge druge ilegalne aktivnosti. Isto tako se smatra da se organizacija bavi prodajom droge i oružja. Ono što se zna je činjenica da organizacija upravlja s čak 120 kompanija i da je pod direktnom kontrolom Kim Jong-Una.

Veliki hram Ise
Zapravo se radi o kompleksu od 100 hramova koji se smatraju najsvetijim mjestom u Japanu. Hram je posvećen božici sunca Amaterasu i postoji od četvrtog stoljeća prije Krista. Za glavni hram se pretpostavlja da sadrži najvažniji artefakt iz japanske povijesti, zrcalo Naiku za koje se vjeruje da vlasniku donosi posebnu moć. Hramovi se ruše i ponovno grade svakih 20 godina, slijedeći tako Shintoističku ideju o smrti i ponovnom rađanju. Pristup ovom hramu imaju samo vrhovni svećenik i svećenica, a oni moraju biti pripadnici japanske kraljevske obitelji.

Mount Weather Emergency Operations centar
Puno smo puta na filmovima znali vidjeti da postoji ono jedno mjesto kamo se u posebnim slučajevima skriva predsjednik SAD-a sa svojim bliskim pomoćnicima. E pa to mjesto stvarno postoji, i ima baš tu funkciju. MWEO je izgrađen 1950. godine za vrijeme Hladnog rata, ali je nastavio s radom i do današnjih dana. Ovo je mjesto „zadnje nade“, i zato i je prekriveno velom brojnih tajni.

RAF Menwith Hill
Radi se o britanskoj bazi s vezama sa svjetskom ECHELON mrežom. ECHELON je prvotno uspostavljen kako bi nadgledao komunikaciju Sovjetskog saveza i njegovih istočnih saveznika za vrijeme Hladnog rata, ali vjeruje se da danas služi za traženje bilo kakvih tragova terorističkih aktivnosti, krijumčarenja drogom, ali i svjetskih političara i gospodarstvenika. Ovo mjesto ima satelitske prijamnike koji mogu presresti svaki projektil i svaku komunikaciju bilo gdje na svijetu. Predstavlja zemaljsku postaju mnogim satelitima kojima upravlja američka agencija za nacionalnu sigurnost.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju