Obala Južne Karoline
Od Myrtle do Hilton Head plaže, obala i otoci ove američke države,  dom su za brojnim jatima dupina. Blue Wave Dolphin Adventure Watch, ekološka organizacija koja prati dupine, stavlja mikrofone u more da možete i s obale čuti njihovo glasanje.

Bahami
Kristalno čisto more uz obalu Bahama prepuno je dupina. Ovdje se organiziraju razne ronilačke ture na kojima se viđaju ova plemenita bića.

Hrvatska
Našoj obali dupini nisu strani. Obala oko Brača i Lošinja jedna je od najpopularnijih regija dupina na Mediteranu. Uz obilje 'morskih' aktivnosti, uobičajeno je promatrati dupine kako plivaju, ili roniti s njima.

Baja, Meksiko
Cortez je popularno odredište dupina i kitova. Ove vode sadrže više od 800 vrsta morskih životinja, zbog topline mora u ljetnim mjesecima, koja iznosi blizu 30 stupnjeva Celzijevih. Voda je bistra, plaže očaravajuće - idealno odredište i za ljude i za dupine.

Turska
Ronilački centar u luksuznom odmaralištu Fetheye popularno je mjesto za promatranje dupina. Vodi ga jedan od najiskusnijih ronioca Turske, pukovnik Yilmaz. Izleti su dostupni početnicima i iskusnim roniocima.

Veliki koraljni greben
Ovdje je nastanjeno nekoliko vrsta dupina koji se mogu neometano promatrati od lipnja do listopada.

Havaji
Big Island i Maui popularne su destinacije dupina i grbavih kitova. A tek Havaji...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju