Kosi toranj u Pisi
Otkad je to potrebno platiti 24 dolara da biste se popeli na neki zvonik? A i ne naginje se više kao nekad.

Most Golden Gate
Uvijek u magli, hladan od vjetra i preglasan od automobila. A i oznake na mjestima gdje su ljudi počinili samoubojstva ne pridonose šarmu ovog mosta.

Opservatorij na Empire State Buildingu
Ne možete vidjeti ništa s tog vidikovca, čak ni veliki Central Park. A ni Empire State Buiding, jer se nalazite na njemu.

Atena
Postoje četiri građevine za koje ste znali prije nego posjetite Atenu, smještene na magičnoj i svetoj Akropoli. Sve oko toga je prenatrpani grad pod kupolom groznog smoga.

Milano

Svi znamo da je Milano sinonim za visoku modu pa je za pretpostaviti da se u njemu ima puno toga za vidjeti. Ali ako si niste u mogućnosti priuštiti Pradu ili San Siro, onda nećete biti baš nešto presretni u tom uglavnom industrijskom gradu.

Hollywoodska staza slavnih
Ako pogledate prema tlu vidjet ćete nekoliko imena slavnih osoba zametenih smećem, velika je vjerojatnost da nećete gledati premu tlu jer ćete biti okruženi brojnim iritantnim performerima u pretežno istim kostimima.

 

Miami
U trećem po skupoći gradu u Americi cijena od 20 dolara za konobarsku uslugu i nije nešto previše. Ali ni sva neonska svjetla neće vam pomoći da ne shvatite koliko su vlaga i vrućina nepodnošljivi.

Loch Ness
Ako vam nitko do sada to nije rekao - čudovište ne postoji. Poštedite se trosatnog putovanja od Edinburgha.

Stonhenge
Jako male su šanse da ćete im se moći približiti jer su okruženi zaštitnim konopcima na udaljenosti od 30 metara. A i ipak je to samo kamenje.

Champs-Elysee
Izgleda predivno iz pričje perspektive, ali nažalost kad ju posjetite - bit ćete na tlu. I ova ulica je prepuna lopova.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju