1. Francuska (76.8 milijuna posjetitelja)
Predivni krajolici francuskih pokrajina svake godine privlače sve više i više turista kojima nije problem prevaliti i tisuće kilometara kako bi upoznali ono najbolje što se tamo nudi. A nudi se stvarno štošta, od sjajnih vina, dobre hrane, šarmantnih gradića, povijesti, a to je tek djelić prebogate ponude Francuske. Zato i jest najposjećenija, zar ne!

2. SAD (59.7 milijuna posjetitelja)
Centar "Zapadnog svijeta", Sjedinjene Američke Države posjetilo je tek nešto manje od 60 milijuna turista. No ipak, vjerujemo kako je taj nizak broj zapravo rezultat strogog viznog režima SAD-a. Kip Slobode, Hollywood, jazz New Orleansa, Yellowstone, Mont Rushmore, Road 66... milijun je razloga za posjetiti ovu veliku i prekrasnu državu.

3. Kina (55.7 milijuna posjetitelja)
Kina je zauzela treće mjesto po broju posjetitelja u svijetu prošle godine. Turizam se u Kini razvija nevjerojatnom brzinom, a svatko tko posjeti ovu najveću svjetsku "tvornicu" - iz nje neće otići razočaran. Niti praznih ruku! Šetnja zidinama pored Pekinga, ili ulicama Šangaja te kupnja jeftinih elektronskih uređaja - totalni je hit!

4. Španjolska (52.7 milijuna posjetitelja)
Španjolska je jedna od najljepših zemalja na svijetu. Predivna marokanska arhitektura Granade i Seville, bogata povijesna baština, flamingo, FC Barcelona i Real Madrid, kao i Atletico Madrid - samo su neke od atrakcija zbog kojih čak 53 milijuna posjetitelja svake godine posjeti Iberski poluotok.

5. Italija (43,6 milijuna posjetitelja)
Italija je država koja se smatra prijestolnicom modernih civilizacija. To je područje gdje odakle se Rimsko Carstvo širilo diljem Europe, kao i područje u kojem se nalazi prijestolnica najjače vjere na svijetu - Vatikan. Ako volite povijet, kulturu, arhitekturu, hranu, vino i masline - Italija je vaša slijedeća destinacija.

6. Velika Britanija (28,1 milijun posjetitelja)
7. Turska (27 milijuna posjetitelja)
8. Njemačka (26,9 milijuna posjetitelja)
9. Malezija (24,6 milijuna posjetitelja)
10. Meksiko (22,4 milijuna posjetitelja)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju