Prema tražilici CheapAir - koja je analizirala podatke cijena na više od pet milijuna letova u deset mjeseci prošle godine – najjeftiniju kartu u SAD-u za Omahu (ili bilo koji domaći let) je točno 54 dana prije polijetanja. Ni dan više, ni dan manje. Točno 54.

Iako ako kupujete negdje između 104 i 29 dana unaprijed, za kartu ćete izdvojiti oko deset manje nego u bilo koje drugo vrijeme.

A što je s putnicima koji planiraju unaprijed ili čekaju do zadnje minute? Pa, ako točno znate gdje ćete biti za 225 dana, možda vam ipak treba malo više spontanosti u životu, ali to na stranu, pokušajte ipak ne rezervirati toliko unaprijed. Sa svakom danom odbrojavanja do datuma leta cijena pada, sve do 54-og kada opet raste.

Kada su daleke destinacije u pitanju analiza kaže da karte za Europu treba kupovati 151 dan, za Aziju 129, Karibe 101, a Latinsku Ameriku 80 dana prije leta. E sad, ne znamo u koju skupinu vi spadate, ali bilo bi divno biti bezbrižan kao nekad u studentskim danima nakon napornih mjesec dana prako student servisa doći do aerodroma i uzeti prvu kartu za prvi let bilo gdje. Ako to niste obavili, kao da niste živjeli! Ali još uvijek ima vremena...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju