Stockholm, Švedska
Smješten na čak četrnaest otočića u Baltičkom moru, ovaj kozmopolitski grad ima puno toga za ponuditi. Srednjevjekovni dvorci koji datiraju još iz 13. stoljeća, palače i mnoge povijesne zgrade smješteni su u pitoresknom krajoliku. Opojan i zadivljujući, Stockholm je svakako jedan od najatraktivnijih šarenih gradova na svijetu, pogotovo u ljeto.

Lima, Peru
Prepun ljudi i s nekim od najljepših spomenika koja datiraju iz 16. stoljeća, Lima je prelijep grad koji možete istraživati tijekom cijele godine. Ovdje se stalno nešto događa - festivali, smotre, fešte, uglavnom, iIdealno mjesto za svakog putnika.

Willemstadt, Nizozemski Atili
Ovaj zapanjujuć gradić prepun je zgrada i kuća u nizozemskom stilu. Gradić je kanalom svete Ane podijeljen na dva dijela. Otrobanda na zapadu i Punda na istoku. Središte grada sa svojom šarmantnom i netipičnom arhitekturom privlači mnogobrojne posjetitelje iz svih dijelova svijeta.

Guanajuato, Meksiko
S mnogobrojnim legendama i mitovima što se vežu za grad, postoje i neke priče o čarobnim ali nikad zaboravljenim mještanima. Brojne priče o radosti i tuzi, ljubavi i mržnji, bit će dovoljne da zauvijek osvoje vašu dušu. U ovom gradu odvijaju se mnogobrojni festivali, plesne, dramske i glazbene predstave, dakle - isplati se doći!

Valparaiso, Čile
Ovaj veličanstveni grad prepun je katedrala, muzeja i starih kolonijalnih zgrada i crkava. Nalazi na popisu mnogih svjetskih kruzer kompanija, pa ako naletite, svakako vam preporučujemo posjet Naval muzeju koji sadrži pregršt artefakata iz bogate čileanske povijesti.

Utrecht, Nizozemska
Četvrti po veličini grad u Nizozemskoj, Utrecht je nevjerojatno živahan. Divna arhitektura, spektakularni muzeji, povijesni lokaliteti, kazališta, trgovine i predobri restorani su ono što ovaj grad čini posebnim. U ovom gradu odvijaju se mnogi festivali zbog čega je grad pun mladih željnih zabave i opuštanja - nemojmo zaboraviti na legalnu stranu Nizozemske.

St. John, Kanada
St. John je fascinantan glavni grad Newfoundlanda. S poviješću koja datira još od 1400. godine, ovaj grad prepun je zadivljujuće arhitekture i predivnih ulica. Ovo je jedan od njajlepših gradova po arhitekturi u Kanadi, i definitivno - najšareniji.

Manarola, Italija
Iako se po svojoj veličini ne bi mogao okarakterizirati kao grad, nema sumnje u to da je ovo jedno o najživopisnijih mjesta na svijetu. U samom srcu Cinque Terre na talijanskoj rivijeri, smješten je na strmoj litici koja gleda prema Sredozemnom moru, svoj početak datira u 12. stoljeće, a prepun je raznobojnih kućica kao iz bajke!

Wroclaw, Poljska
Grad s preko 200 mostova, prometnuo u pravu zvijezdu poljskog turizma. U ovom gradu naići ćete na mnoge svjetski poznate restorane, kafiće, pekarnice i trgovine, a uz sve to grad je prepun povijesnih lokaliteta koje svakako treba posjetiti.

Pattaya, Tajland
Smještena na istočnoj obali tajlandskog zaljeva, Pattaya privlači milijune turista svake godine. Ne smijete propustiti vidjeti neke od mnogih živopisnih hotela koji se nalaze u ovom gradu. A tu je i svjetski poznata Jomtien plaža - meka za sve ljubitelje šarenila!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju