Putovanja i prehrana idu odlično rame uz rame, sve dok se vi na to dobro pripremite! Donosimo vam tri savjeta kojih se obavezno držite prilikom putovanja.

1. Važne stvari koje morate znati o pićima i običajima vezanima uz pića diljem svijeta
Običaji vezani uz pića su zaista različiti diljem svijeta. Kod gotovo svakog naroda, uz lokalna pića koja nas podsjećaju na neka nama poznata, vrlo često možete naići i na veoma čudna, nikad viđena pića. Alkohol, kao prehrambena namirnica vrlo je važni čimbenik svake kulture. Naš savjet je taj, da ako se nađete u nekoj nepoznatoj državi s lokalnim ljudima, prije nego li se zalijete do kraja, svakako se dobro raspitajte o piću kojeg pijete. Možda niste navikli na neko, vama nepoznato piće i upravo zbog toga bi mogli završiti na ispumpavanju. TO NIKAKO NE ŽELITE!

2. Važe stvari koje morate znati o uličnoj hrani diljem svijeta
Jedan od najboljih način za upoznavanje strane kulture je kroz njihovu lokalnu kuhinju. Iako ponekad trendy i IN mjesta mogu biti vaš odabir, svakako vam preporučujemo da posjetite lokalni Fast Food i isprobate neka od jela koje se nalaze na meniju lokalnog stanovništva. Pod pojmom Fast Food ne mislimo na hamburger i cheeseburger, već i na druga jela!

3. Važni savjeti koje morate znati vezane uz napojnice
U bilo koju državu putujete, preporuka je da se prije odlaska dobro raspitate je li u toj državi ostavljanje napojnica kultura ili uvreda. Iako se u nekim državama napojnica automatski zaračuna na računu, u nekima je nepisano pravilo da je potrebno ostaviti napojnicu. Tako je primjerice u Sjedinjenim Američkim Državama to obavezno, jer često je konobarima jedini izvor prihoda upravo napojnica!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju