Krenete li prema Samoboru i Žumberku, dočekat će vas bijela bajka koja je nadahnula fotografa Romea Ibriševića da snimi predivne fotografije. Čarobne bijele razglednice na kojima do izražaja dolazi zimska ljepota toga kraja zovu na svježi zrak.

Žumberačka gora prelazi u Samoborsko gorje, koje dva potoka dijele na Japetić, Oštrc i Plešivicu. Taj je kraj proglašen parkom prirode kako bi se očuvale šume i gorske livade, brojni izvori i potoci, rijetke i zaštićene biljne i životinjske vrste. Iako je predivan tijekom cijele godine, bijelo mu ruho odlično stoji.

Smješteno na tridesetak kilometara od Zagreba, područje Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje odličan je odabir za vikend-izlet. Ondje vas čeka 350 kilometara označenih planinarskih staza koje prolaze njegovim najljepšim, ali i skrivenim predjelima. Nakon uživanja u prirodi, istraživanja snijegom posutih staza i osluškivanja tišine koju prekida tek škripanje gojzerica, možete se uputiti prema Samoboru pa zagrijati uz kuhano vino, bermet (samoborski aperitiv) ili kremšnite.

Najpoznatije sanjkalište pronaći ćete na Japetiću, vrhu Samoborskog gorja. Ondje je i planinarski dom Žitnica, na vrhu istoimene livade, gdje se također možete okrijepiti. Dotad zavirite u našu galeriju i pogledajte kakvu je idilu svojim objektivom snimio vješti fotograf Romeo Ibrišević. 

Klizalište sa zvjezdanim nebom, svjetlucava šetnica i fire show otvaraju bajkovite blagdanske dane Advent u Samoboru - 13 Advent u Samoboru - 12 Advent u Samoboru - 11 +9 Advent u Samoboru - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju