Jak vjetar i morske struje redovito mijenjaju lice jedne od najpopularnijih plaža u Hrvatskoj. Zlatni rat, šljunčani "poluotočić" na Braču, koji je proglašen geološkim spomenikom prirode, poseban je upravo zbog svoje punte koja se neprestano mijenja. No Zlatni rat ima i svojeg "pješčanog rođaka" na sjeveru Grčke.

Na poluotoku Kassandra pronaći ćete Possidi, mali turistički grad koji je poseban upravo po istoimenom rtu, a zbog svojeg oblika Possidi nosi nadimak i Posejdonov nos.

Meta fotografa svoj oblik mijenja iz tjedna u tjedan, a na koje se sve načine može savinuti, iskriviti i protegnuti kilometarski jezičac, možete pogledati i u našoj fotogaleriji.

Lujo Hotel A`la Carte All Inclusive - 6 Putovanja Turski Maldivi: Luksuzni resort okružen čistim morem zbog kojeg ne morate letjeti preko pola svijeta

Kao i Zlatni rat, i Possidi ima dvojak karakter – dok je s jedne strane more mirno, s druge je življe; gotovo kao da se na Kassandrinu vrhu spajaju dva svijeta. Pijesak prošaran šljunkom i čisto more Possidi čini idealnim za cjelodnevno izležavanje, ali kako snažno sunce ne bi pokvarilo doživljaj, suncobran je obvezan.

Tražite li miran odmor, Possidi bi vam se mogao svidjeti jer ondje nema glasnih klubova i noćne zabave. Umjesto toga turisti provode dane istražujući podmorje, plove čamcima ili otkrivaju čari tradicionalne kuhinje u obližnjim restoranima.

Ljeto u Europi: 6 obalnih destinacija s nevjerojatnim plažama La Malagueta Psarou Saint-Tropez +1 Zlatni rat - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju