Na 11 kilometara od grada Korčule smjestio se majušni Pupnat, najmanje i jedno od najstarijih mjesta na otoku u kojem i danas možete osjetiti duh prošlih vremena. Kako karakterističnim, starinskim prizemnicama, tako i običajima.

Jedna od najpoznatijih tradicija je kumpanjija, stoljetna viteška igra, odnosno mačevalački ples koji se izvodi uz ritam bubnja i zvuk mišnjice. Kumpanjija odražava vojnički duh ljudi koji su branili otok od neprijatelja – osvajača i pljačkaša.

Pupnatska luka 

Od Pupnata se lako možete spustiti do uvala Bačva, Smokova, Ripna i jedne od najljepših na Korčuli: Pupnatske luke. Od Pupnata do Pupnatske luke trebat će vam 15 minuta vožnje automobilom, a iznad uvale naići ćete na parkiralište. U vrijeme najvećih ljetnih gužvi možda će vam trebati nešto vještine, strpljenja i manevarskih vještina koje se nagrađuju čistim, tirkiznim morem i pogledom na Lastovo.

Pupnatska luka - 3 Pupnatska luka - 3 (Foto: Saša Prižmić)

Plaža je šljunčana s ponešto pijeska i većeg kamenja. Prirodan hlad ćete teško naći, ali zato možete unajmiti suncobran, ili ga ponijeti sa sobom. Ljepote Pupnatske luke najbolje dolaze do izražaja izvan sezone, kada možete do mile volje uživati u miru i plavetnilu. U to vrijeme bar i restoran na plaži je zatvoren, a parking se ne naplaćuje.

Nema politike u njegovoj butigi, samo ljubav: Brijačnica koju ne može nadmašiti niti jedan muzej Olivera Dragojevića Kod Brice - 16 Kod Brice - 14 Kod Brice - 13 +25 Kod Brice - 12

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju