U Torontu je nedavno predstavljen projekt po imenu Orca. Riječ je o projektantskom čudu tvrtke Safdie Architects koje obuhvaća izgradnju devet visokih nebodera međusobno povezanih mostovima između ulice Bathurst i avenije Spadina u centru Toronta.

Mostovi bi trebali biti pozicionirani tako da bi se ljudi mogli kretati između izgrađenih nebodera bez potrebe da se spuste na tlo. Uz njih bit će izgrađeni povišeni vrtovi i druge pogodnosti za sve stanovnike ovog mini grada.

Zračna luka Billy Bishop Toronty City - 2 Zanimljivosti Ovo se ne viđa često: Aerodrom u “centru grada” s nezaboravnim pogledom

Jedan bi neboder trebao biti rezerviran za poslovne prostore, dok će ostalih osam biti pretvoreno u stambeni prostor. Pretpostavlja se da će u neboderima biti raspoloživo oko 3000 stanova.

Projekt Toronto Orca uključuje i gradnju monumentalnih terasa koje će se prostirati iznad već postojeće željezničke pruge, a koja će prolaziti uz podnožje nebodera. Na terasama će biti izgrađen i veliki javni park, ali i prostor za trgovine i ugostiteljske objekte na nekoliko razina.

Istanbul Putovanja Ručak od 20, prijevoz za 3 kune: Najbolji gradovi za uživanje s ekipom

Ukoliko se grad složi s gradnjom ovoga projekta, Toronto bi u bliskoj budućnosti mogao dobiti novu turističku atrakciju koja će zasigurno privući mnoge zaljubljenike u odvažne arhitektonske poteze.

Kako su Safdie Architects zamislili Toronto Orcu, pogledajte u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju