Porton Nature Hideouts novi je koncept turističkog smještaja u Hrvatskoj. Riječ je o luksuznim kućicama u zelenilu kampa Porton, dizajniranima u Hrvatskoj koje se prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoliša. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, gdje god je to bilo moguće. Kućice su smještene u zelenilu kampa Porton, iz kojeg puca pogled na stari grad Rovinj, udaljen petnaestak minuta hoda.

„Mi smo prvi kamp koji je dao izraditi vlastite unikatne i modularne kućice od održivih materijala – Porton Holiday Homes. Otvaramo vrata koja vode u skriveni kutak prirode u srcu Rovinja, a kroz novi oblik kampiranja made in Croatia. Kod nas svatko može „izgraditi“ kućicu za odmor kakva mu u tom trenutku odgovara“, kaže Zvonimir Tudorović, direktor tvrtke Effectus Consulting koja upravlja s kampom.

Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene jest njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije ovisno o terenu i broju gostiju. Svojom površinom one su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kućica trenutno ima privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more.

„Uporište za oblikovanje pronašli smo u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju umirenih, usidrenih brodica. Namjera nam je bila prenijeti doživljaj boravka na brodu. Gotovo je svaka pozicija zahtijevala specifični postav, tako da je svaka jedinica kao sklop dvaju modula i terase zapravo unikatna“, pojašnjava Margita Grubiša iz arhitektonskog studija SKROZ.

Terase su nepravilnog oblika ovisno o mikropoložajima samih modula, površine 30 do 55 metara kvadratnih. Hladovinu osiguravaju stabla koja su na pojedinim mjestima integrirana unutar samih terasa.

Porton Holiday Homes su u potpunosti opremljene, posteljina je od prirodnih materijala, a bio-kozmetika i ručnici su uključeni u cijenu. Za kućne ljubimce osigurane su zdjelice za hranu i vodu, kao i krevetić za spavanje. U okviru kompleksa nalazi se i restoran Natura koji nudi jela mediteranske i hrvatske kuhinje za početak istraživanja gastronomske ponude Istre i Hrvatske.

Cernički ćupteti: Recept za slasne, "šarf" paketiće punjene svinjetinom Pazinski cukerančići Kulinarska radionica - 1 Kulinarska radionica - 12 +9 Kulinarska radionica - 11

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju