Ako ste u potrazi za pravim ljetnim mediteranskim odmorom, predlažemo vam lijepi hrvatski otok Korkyru Melainu, kako su je zvali Grci. Želite li se na nekoliko dana kvalitetno opustiti brinući jedino o tome kad ćete na plažu ili na kavu, zaputite se na prekrasnu Korčulu u mediteransko mjesto imena Lumbarda. Zašto?

Odmor u idili borovih šuma i uz šum mora

Što ima bolje od mediteranske klime, mirisnog bilja koje vas prati u stopu i velike količine borove šume u kojoj možete potražiti hlad kada vam zatreba odmor od sunčanja? Široko rasprostranjeno šumovito područje Korčule u prošlosti je obilježilo i sam naziv otoka, pa su je Grci nazivali Korkyra Melaina, a Rimljani Korkyra Nigra što u prijevodu znači „Crna šuma“. I danas je Korčula jedan od najšumovitijih otoka Hrvatske. Odmor je ovdje pravi melem za dušu i tijelo.

Pješčane plaže i otočići magnet su za Lumbardu

Mjesto na otoku Korčuli koje vam preporučujemo za odmor jest Lumbarda. Privlači posjetitelje ponajviše opuštenim ugođajem, pješčanim plažama, mogućnošću za pregršt aktivnosti i arhipelagom od 20-ak otočića koji se nalazi u blizini Lumbarde. Potražite i najatraktivnije plaže u Lumbardi: Bilin Žal i Vela Pržina. Lumbarda se smjestila samo 6 kilometara od Korčule, pa istražite i nju.

Smještaj 15 metara od mora

Zašto predlažemo odmor s ljepotama Korčule? Zato što je moguće pronaći povoljan, a kvalitetan smještaj na samoj obali, u hladu borove šume, u hotelu samo 15 metara udaljenom od plaže Prvi Žal. Ponuda za 3, 4 ili 7 noćenja u Hotelu Lumbarda, o kojem je ovdje riječ, trenutno je povoljna i dostupna usred ljeta, od 20. 7. do 26. 8. 2019. te vrijedi za dvije osobe. Odmarati možete i na bazenu hotela, u klimatiziranim i opremljenim sobama, ali i u tren oka rasprostrijeti ručnik na plaži.
Lumbarda je korčulansko naselje s arheološkim tragovima koji dokazuju postojanje stare grčke i rimske kulture te prava slika Mediterana, mjesto idealno za dobar odmor u kojem možete pronaći hotel na samoj obali po povoljnoj cijeni. Pogledajte ponudu i razmislite o ljetovanju na Korčuli.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju