Zamislite ovo: probudite se u kući usred ničega, otvorite prozor i sve što vidite oko sebe je priroda. Pripremite šalicu vrućeg čaja i sjedite na balkonu gledajući ptice kako lete. Nakon doručka idete u vožnju biciklom okruženi prirodom, a zatim sjednete na ručak i pijuckate čašu dobrog vina. Ostatak dana provodite čitajući knjigu na terasi ili opuštajući se u jacuzziju.

Ako to zvuči kao savršen izlet za vikend, za vas smo istražili kuće za odmor u Zagrebačkoj županiji koje imaju baš sve za potpuni osjećaj opuštanja – od predivnog uređenja pa sve do netaknute prirode.

1. Seoski ugođaj u Moslavini

Jedna od kuća za odmor koja nudi mnoštvo sadržaja koji će vas zabaviti i učiniti vaš izlet posebnim jest Seoski turizam Kezele, koja se smjestila u Graberju Ivaničkom. Za najmlađe tu su veliko dječje igralište i staja s domaćim životinjama (oni najhrabriji mogu se odvažiti na jahanje), odrasli mogu posjetiti podrum i degustirati vino, a zajednički mogu razgledati etnozbirku ili se provozati kočijom.

Gosti željni aktivnog odmora mogu iznajmiti bicikle ili se prošetati po uređenim šumskim stazama. Posebno je zanimljiva poučna staza Marča, koja vodi do jezera i močvare.

Kuće za odmor Kuće za odmor (Foto: PR)

2. Spokoj u za raju planinare

Da najbolje stvari ne moraju biti predaleko, pokazuju kuće za odmor rasprostranjene diljem zagrebačke okolice. Ako ste u potrazi za jedinstvenim bijegom u prirodu, možda će Samobor holiday villa biti ono što tražite.

Samoborska vila za odmor smještena je u prekrasnom i povijesnom gradu Samoboru, na slikovitim brežuljcima. Vila ima dva balkona sa nenadmašivim vidikom na mirisnu šumu i žuboreći potočić, prostor za zabavu, roštiljanje, mogućnost korištenja kamenog bazena. Oduševit će vas lijepim prirodnim okružjem, zelenilom te svježim i čistim zrakom. Kraj je poznat po uređenim šumskim šetnicama pa možete istraživati krajolik šetajući se ili biciklom, a vožnja će vas provesti kroz vinsku cestu i dovesti do bogate autohtone gastronomske ponude. Svi zaljubljenici u planinarenje mogu se zaputiti u Samoborsko gorje, koje ima veoma staru tradiciju planinarenja. Samobor pruža odlične planinarske rute, pa ne čudi što je to mjesto na kojem mnogi pronalaze željeni mir i spokoj, gdje se misli uspore, a fokus vrati na sadašnji trenutak.

3. Kuće za odmor uz vinske ceste

U zagrebačkoj okolici čeka vas i iskustvo uživanja u tradicionalnim jelima u autohtonom i mirnijem ambijentu. Prednjači klasična kontinentalna kuhinja s različitim nijansama lokalnih posebnosti. A kako se većina restorana nalazi ili usred ili u neposrednoj blizini vinske ceste, užitak je neizbježan. Nema smisla ne iskoristiti izlet u zagrebačku okolicu i za novu gastronomsku avanturu.

Nadomak glavnoga grada, u kojem god smjeru krenuli, lako je naići na očaravajuće krajolike i impresivne vidikovce. No ovaj kraj pruža toliko više od očekivanog. Svaka od tri vinske ceste krije svoja iznenađenja. Plešivička vinska cesta počastit će vaše nepce vrhunskim pjenušcima, prirodnim vinima i vinima iz amfore, a tu je i prvi hrvatski ladanjski restoran visoke kuhinje koji koristi isključivo prirodne, lokalne namirnice. Samoborska vinska cesta dom je bermeta, a zelinskom vinskom cestom vlada sorta kraljevina.

Kuće za odmor Kuće za odmor (Foto: PR)

Za one koji žele pobjeći od svakodnevnice, gradske vreve i povezati se s prirodnim ljepotama Kuća za odmor Bilić mogao bi biti pravi izbor. Prekrasna kuća s otvorenim bazenom i privatnim vrtom nalazi se u Zadrkovcu (Komin), nekoliko minuta vožnje udaljeno od Svetog Ivana Zeline. To je mirno susjedstvo idealno za obiteljski odmor s prekrasnim pogledom na prirodu, savršeno za šetnju i vožnju biciklom. Vaš odmor u toj kući može se sastojati od obilaska vinske ceste i lokalnih atrakcija, uživanja u gastronomiji i savršenoj prirodi.

4. Odmor u seoskoj kući nazvanoj po lokalnom jaskanskom kolaču

Ako spojite bogatstvo domaće kuhinje, autentična vina i svemu dodate iskrenu gostoljubivost, dobili ste zagrebačku okolicu. Koliko je lokalna kuhinja rasprostranjena, govori i činjenica da je kuća za odmor nazvana po lokalnom kolaču. Copanjek Country House dobila je ime po autohtonom slanom prhkom kolaču pripravljenom od sastojaka dostupnih u svakom pravom Plešivičkom domu. Copanjek je kolač poznat po svojoj jedinstvenoj recepturi i izvanrednom ukusu te je postao toliko omiljen među vlasnicima da su odlučili svoju kuću nazvati po njemu. Kuća u prirodi predstavlja idealno utočište za opuštanje i uživanje u prirodnom okruženju. Po ulasku naći ćete se u dnevnom boravku okupanom toplom sunčevom svjetlošću.

Kuće za odmor Kuće za odmor (Foto: PR)

Nalazi se u Plešivici, jednoj od najpoznatijih regija pjenušaca Hrvatske, a omogućuje vam istraživanje vinograda i uživanje u degustacijama vina, uz mogućnost uživanja u gastronomskim delicijama koje nude različite vinarije duž vinske ceste. Uzimajući u obzir okolnu prirodu, kuća pruža miran bijeg od svakodnevnog života, a prostrana terasa sigurno će biti mjesto za nezaboravna druženja s obitelji i prijateljima.

Ove vile i kuće za odmor savršeni su spoj tradicije i vrhunske opremljenosti, koje svojim gostima pružaju izniman komfor uz osjećaj potpunog mira i oduševljavaju svojom jednostavnošću.

5. Seoski šarm na imanju sa starim mlinom

Ako želite zaviriti u pravo malo gospodarstvo koje odlikuje šarm obiteljske farme, ne trebate tražiti dalje od Repar kuće za odmor.

Drveni podovi, pastelni zidovi i vintage namještaj, svi pridonose šarmu farme i pružaju slatki bijeg iz urbane svakodnevnice. Repro Eko obiteljsko je gospodarstvo specijalizirano za proizvodnju i preradu visokokvalitetne organski uzgojene hrane. Gospodarstvo se nalazi u okolici Jastrebarskog, u selu Volavju. Centralni dio gospodarstva čini obnovljeni stari mlin uz potok. Za sve željne neočekivanih iskustava nudi se i mogućnost organiziranja raznovrsnih seminara i radionica ekološkog karaktera, relaksacijskih i antistres programa, školskih izleta. Na Repro Eko Farmi možete uživati u zdravom i slasnom jelu ili popiti šalicu biljnog čaja na drvenom mostiću uz potok i jednostavno uživati u pogledu ispruženi na vrtnoj sofi.

Kuće za odmor Kuće za odmor (Foto: PR)

Zagrebačka županija krije niz neočekivanih iskustava koja je gotovo nemoguće prepričati. Baš zato, treba ih doživjeti. Za sve željne aktivnog odmora nudi mnoštvo ruta odličnih za istraživanje biciklom, a na tom putu čekaju vas predivni krajolici, lokalna kuhinja i dobra kapljica.

  TZZŽ TZZŽ (Foto: PR)

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Turistička zajednica Zagrebačke županije po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju