Arhipelag Maddalena uz obalu Sardinije u Italiji dom je brojnih prekrasnih plaža. Cala Coticcio na sjeveroistočnoj obali otoka Caprera u Tirenskom moru jedan je od takvih čarobnih bisera.

Mala, ali zapanjujuća plaža sa sitnim bijelim pijeskom sastavni je dio Nacionalnog parka La Maddalena te je savršeno mjesto za plivanje i ronjenje u ljetnim mjesecima.

Okružena je prekrasnim tirkiznim morem, liticama i mediteranskim raslinjem te je skrivena od znatiželjnih pogleda. Zbog njezinog magičnog izgleda mnogi je uspoređuju s plažama na rajskom Tahitiju u Francuskoj Polineziji.

Zanimljivo, odnedavno je i ograničen broj na 60 osoba koji smiju posjetiti Calu Coticcio svakog dana, a svoje mjesto treba unaprijed rezervirati s lokalnim vodičem. Osobe koje su uhvaćene da posjećuju plažu bez vodiča, mogu biti kažnjeni.

Kako bi spriječili devastaciju prirodnih ljepota Sardinije i okolnih otočića u jeku turističke sezone, Talijani su postrožili pravila.

Ograničili su broj posjetitelja na određenim mjestima, a uveli su i naknadu od 3 eura (otprilike 23 kune) za korištenje plaže.

Zašto mnogi sanjaju o kupanju i sunčanju na Cali Coticcio, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju