Situacija s koronom ipak se globalno popravila, a neke zemlje, poput Engleske, odlučile su se za potpuno ukidanje mjera. Ipak, neke druge, u namjeri da se cijepi što veći broj ljudi, najavljuju kako će COVID putovnice postati standard bez kojeg će teško biti zamisliti budućnost.

Kako prenosi portal travelawaits.com, jedna od takvih zemalja je i Francuska. Naime, tamošnji predsjednik Emanuel Macron poduzima sve što je u njegovoj moći kako bi povećao broj cijepljenih u zemlji te je tako najavio, a što je važno iz turističke perspektive – da će „zdravstvena putovnica“ uskoro postati obvezna za sve koji planiraju posjetiti restoran, kino ili neka druga javna mjesta.

Za razliku od drugih zemalja, gdje COVID putovnica treba odraslima, u Francuskoj je najavljeno kako će je za ulazak na javna mjesta morati imati svi stariji od 12 godina. Također, uz već spomenute restorane i kina, potrebna će biti i za ukrcaj na avion ili vlak.

Kako biste došli do COVID putovnice, potrebno je predočiti dokaz o cijepljenju ili da ste nedavno preboljeli koronu. Jasno, u obzir dolazi i nedavni negativni test, dakle uvjeti su isti kao i u našoj zemlji. Ipak, test koji je dosad bio besplatan više to nije jer se ljude želi usmjeriti prvenstveno na cijepljenje.

Inače, spomenimo i kako su francuski znanstvenici upozorili na skori dolazak četvrtog vala te naglasili kako bi procijepljenost za borbu s četvrtim valom trebala iznositi barem 95 posto, dok se u Francuskoj taj broj trenutačno kreće oko 50 posto.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju