Borisa Trogrančića, fotografa koji neumorno istražuje prirodu objektivom, put je odveo do još jednog fenomena u susjedstvu.

"Iskoristio sam lijep sunčani dan te obišao i snimio fascinantan prirodni fenomen Bosne i Hercegovine - pješčane piramide u selu Dančići kod Foče, stare više od 200 godina.

Osim u Bosni i Hercegovini, takva se formacija u svijetu nalazi samo još na tri mjesta (Srbija, Italija i SAD). Pješčane piramide građene su od pjeskovite gline i djelovanjem procesa erozije postaju sve veće", objašnjava Boris te dodaje:

"Put do ovog mjesta je asfaltiran i može se prilično lako naći ova lokacija. Samo mjesto piramida lijepo je uređeno, sa stazom i stepenicama napravljenim oko piramida, kao i vidikovcima s kojih se pruža fantastičan pogled na taj zaista jedinstven prizor. Za razliku od mnogih lokacija koje sam obišao praveći fotografije, na ovom mjestu nisam pronašao smeće, što je za svaku pohvalu - nadam se da će tako i ostati. Ponosan sam što se takve stvari mogu vidjeti i obići u Bosni i Hercegovini. :)

Fascinantan je podatak i da piramide i dalje rastu jer proces erozije ne prestaje. Poželite li ih posjetiti, do sela Dančići iz Sarajeva će vam trebati oko sat i pol vožnje, a od Mostara trebaju tri sata. 

Borisa Trogrančića možete pratiti na Facebooku i Instagramu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju