Vražje more
Vražje more ili zmajev trokut je dio Tihog oceana koji je toliko zagonetan da ga se uspoređuje s Bermudskim trokutom. Smješten uz obalu Japana, ovaj trokut bio je poprište mnogim neobjašnjivim događajima poput magnetskih anomalija, čudnih pojava svjetlosti i objekata i, naravno, misterioznih nestanaka. Čak je i Japansko ministarstvo pomorstva i ribolova ovo područje proglasilo opasnim.
1952. godine Japanska vlada poslala je istraživački brod u ovo područje kako bi otkrili što se to točno ovdje događa. Naravno brod i svi članovi posade misteriozno su nestali te im se izgubio svaki trag. Idete jedriti?

Ranč Bigelow
Ovaj ranč nalazi se u državi Utah, a obuhvaća ukupno 480 hektara površine. Tajanstveni događaji počeli su pratiti ovo mjesto početkom 50-tih godina prošlog stoljeća, no ono po čemu se proslavio je sudbina koja je zadesila njegove vlasnike Terry i Gwen Sherman koji su ga kupili početkom 1994. godine. Već prvog dana počele su se događati čudne stvari. Na pašnjacima su ugledali vuka koji im se na prvu činio pitomim, te su ga otišli pogladiti. Vuk je odmah pokazao svoju pravu čud i napao vlasnicu ranča. Terry je odmah izvadio pištolj i pucao u vuka no to nije imalo nikakvog učinka jer su se meci doslovno odbijali od životinje. Kada je Terry vidio da pištolj nema nikakvog učinka, uzeo je sačmaricu iz auta i pucao u vuka. Vuk je pustio Gwen te nestao. Dvije godine nakon ovog događaja vlasnici su svjedočili raznim letećim objektima i mutacijama novorođene stoke. 1996. godine odlučili su prodati ranč Robertu Bigelowu koji je na njemu osnovao institut koji i dan danas pokušava objasniti nadnaravne događaje koji ga prate.

San Luis dolina
Ova dolina nalazi se u južnom djelu Colorada, a riječ je o području na kojem je prijavljeno na tisuće viđenja NLO-a i stotine neobjašnjivih mutacija životinja. Viđenja NLO-a su toliko česta da je Judy Messoline otvorila promatračnicu na kojoj možete uz kavu i čaj promatrati dolazak letećih objekata. Za one koji su skeptični oko NLO-a tu su i neobjašnjive mutacije životinja. Ove mutacije prvi put su prijavljene 1967. godine kada je konj Snippy pronađen bez mozga. Na lešini konja nisu postojale nikakve rane ni ubodi koji bi ukazivali na koji je način mozak mogao nestati iz tijela životinje. Nakon toga prijavljeno je mnogo mutacija i čudnih uginuća životinja. Svima je zajedničko jedno, a to je da oko lešina nema tragova krvi ni tragova nikakvih uboda ili rezova, i sve su se dogodile preko noći na dotad zdravim životinjama. Država je pokrenula nekoliko istraga, no ni jedna od njih nije dala nikakve konkretne rezultate, a tajanstvene stvari događaju se i dan danas.

Benningtonov trokut
Ovo mjesto nalazi se u jugozapadnom Vermontu i porište je misterioznih nestanaka između 1945. i 1950. godine. 12. studenog 1945. godine Middie Rivers vodio je grupu lovaca u lov. U jednom trenutku se izdvojio ispred skupine i nitko ga nije više vidio. Pronađena je samo čahura od metka u potoku. 01. prosinca 1946. godine Paula Welden uputila se na pješačenje. Ne trebamo napomenuti da joj se gubi svaki trag, te da se nikad nije vratila. Točno tri godine nakon nestanka Paule prijavljen je nestanak veterana James Tetforda. James se autobusom vraćao iz posjete rodbini. Zadnji put je viđen na pretposljednjoj stanici, a nakon nje mu se gubi svaki trag. Njegova prtljaga je ostala u autobusu. Kroz godine nestalo je još nekoliko osoba na istoj lokaciji, i nikad nisu pronađeni. Svi su nestali između 01. studenog i 20. prosinca.

Bridgewater trokut
Ovo 200 četvornih kilometara veliko područje nalazi se u državi Massachusetts. Na ovom području viđeni su svi - mali zeleni, veliki dlakavi, leteći tanjuri, dvoglave životinje, prijavljeni su mnogobrojni nestanci ljudi... Čak je prijavljeno i nekoliko viđenja ptice Thunderbird, koja uvelike podsjeća na velikog Pterodaktila, ali je izumrla prije tisuću godina. 1976. godine jedan je čovjek prijavio da mu je divovski pas s crvenim očima zaklao dva konja koja su se pasla na livadi. Uz čudne životinje koje su prijavljivali mnogi posjetioci ovog područja, prijavljeno i na stotine čudnih mutacija stoke. Dvoglave krave, šestonožne ovce. Guske bez glave, koje su živjele po nekoliko godina. Sve to moguće je pronaći i danas na ovom području. Samo treba zaviriti u bilo koje dvorište i sigurno ćete pronaći neku od čudnih životinja.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju