Živimo u vrijeme u kojem putovanja mogu biti luksuz, pogotovo poželimo li putovati u neke popularne destinacije kao što su London, Pariz ili New York. Smještaj je gotovo nemoguće pronaći ispod 100 eura po noćenju, a i taj će biti izvan grada, a o sadržajima i čistoći da ne govorimo. No, jeste li znali da postoji način pomoću kojeg možete putovati diljem svijeta i to gotovo potpuno besplatno? Volite li životinje, nastavite čitati…

Čuvanje kućnih ljubimaca i putovanje dvije su stvari koje se možda čine nespojivim, ali zapravo mogu ići ruku pod ruku. Ako ste ljubitelj kućnih ljubimaca i uživate u putovanjima, čuvanje kućnih ljubimaca može biti jedinstven način da istražite nova mjesta dok se brinete za tuđe kućne ljubimce.

Sve više ljudi se odlučuje za čuvanje kućnih ljubimaca kao alternativu tradicionalnom smještaju, a nije teško shvatiti zašto. Ne samo da možete provesti vrijeme s nevjerojatnim životinjama, već možete i uštedjeti novac i doživjeti autentičniju stranu destinacije.

Portal trustedhousesitters.com osmislio je koncept koji nudi brigu o kućnim ljubimcima vlasnicima životinja koji žele putovati, u zamjenu za smještaj osobama koje žele putovati.

Pas Pas (Foto: Unsplash)

Na ovom se mjestu vlasnici kućnih ljubimaca mogu povezati s pouzdanim čuvarima kućnih ljubimaca koji će se brinuti o njihovim ljubimcima dok su odsutni, obično u zamjenu za besplatno mjesto za boravak. Ovakav dogovor koristi objema stranama; vlasnik ljubimca može putovati bez brige, a čuvar ljubimca dobiva besplatan smještaj u kući vlasnika ljubimca.

Glavna prednost korištenja ovog modela za vlasnike kućnih ljubimaca je mir koji dolazi sa spoznajom da se o njihovom ljubimcu dobro brine dok su odsutni. Štoviše, ne moraju plaćati skupe hotele ili čuvare kućnih ljubimaca, što ih čini pristupačnom opcijom za one s ograničenim budžetom.

Naravno, osim o kućnim ljubimcima, od vas će se očekivati i briga o biljkama. Zalijevanje cvijeća te čišćenje (za sobom) podrazumijevaju se, ali neki smještaji i obitelj imaju čak osigurano čišćenje kuća i apartmana na tjednoj bazi. Sve u svemu – odličan način za povoljna putovanja!

Prije nego se previše poveselite, postoji caka – a to je cijena godišnjeg članstva koje morate uplatiti kako biste koristili portal trustedhousesitters.com. Cijena je simbolična te iznosi 199 dolara godišnje, što je u usporedbi s plaćanjem hotela, prava sitnica.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju