Majušni otok u Rimu nije razvikan kao neke druge gradske atrakcije, kao što su Koloseum, Fontana Trevi ili Sikstinska kapela, ali itekako je vrijedan pozornosti. Otočić koji se smjestio na rijeci Tiber površinom broji tek oko 270 metara dužine i 67 metara širine. Iako mali, otok Tiber, baš kao i cijeli Rim ima uzbudljivu prošlost.

Cestijeva piramida u Rimu - 3 Zanimljivosti Egipatska piramida iz susjedstva: Čudo gradnje staro 2000 godina koje je podignuto za samo 330 dana

S ostatkom grada otok povezuju dva mosta: Ponte Fabricio i Ponte Cestio, zbog čega se nazivao i otokom između dva mosta. Prema legendi, otok Tiber je nastao nakon smrti posljednjeg rimskog kralja Lucija Tarkvinija Oholog. Vjerovalo se kako je njegovo tijelo bačeno u rijeku, a oko njega se s vremenom nataložio pijesak koji je prerastao u otok. Rimljani su nekoć smatrali da otok Tiber nosi nesreću, a zbog toga su ga i izbjegavali.

Ljetni festivali i barovi 

Danas stanovnici uživaju u pogledu na otočić, kao i mostove. Tijekom kuge koja je pogodila grad, Rimljani su na otoku izgradili hram u čast Asklepiju, bogu medicine. Kada je bolnica dovršena, bolest je netragom nestala. Hram je u međuvremenu propao, a na njegovom mjestu niknula je bazilika. 1584. na otoku je izgrađena bolnica Fatebenefratelli koja i danas radi. Svakog ljeta otok oživi brojnim restoranima i barovima koji se privremeno otvaraju na otoku dok ima turista i toplog vremena. Otok Tiber osobito je popularan ljeti, kada se održava i filmski festival.

Iznad svih problema: Kućice u krošnji pokraj predivne Korane za odmor za pamćenje Tree Elements treehouse retreat Rastoke - 22 Tree Elements treehouse retreat Rastoke - 21 Tree Elements treehouse retreat Rastoke - 20 +18 Tree Elements treehouse retreat Rastoke - 19

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju