Od nevjerojatno starih spomenika do podzemnih dragulja, Rim je pun čudesnih blaga. Grad je toliko popularan da čak i oni koji nikad nisu bili u njemu znaju za njegove glavne atrakcije, uključujući kultni Koloseum i baziliku svetog Petra. Dok mnogi turisti nastavljaju istraživati njegove najpoznatije atrakcije, postaje i mjesta u Rimu vrijedna pažnje, ali nepoznata svima. Ovo je priča o njima.

Bazilika svetog Klementa

Smještena u blizini svjetski poznatog Koloseuma, ova bazilika jedan je od skrivenih putničkih dragulja u Rimu. Iako je ova crkva stara jednako kao i slavna građevina u njenoj blizini, jedna je od najmanje istraženih crkava u gradu. Iza postojanja ove prekrasne crkve krije se fascinantna priča.

Naime, nalazi se na mjestu koje su najraniji kršćani koristili za molitvu kada je religija bila neprihvatljiva u Rimu. Iskapanja obavljena u prošlosti otkrila su dva sloja, koji datiraju iz prvog i četvrtog stoljeća, tako da je ova crkva istinski svjedok povijesti.

Četvrt Coppede

Nekolicina putnika koji su bili u ovoj maloj četvrti u Rimu reći će vam koliko je to iskustvo lijepo. Kada ste u Quartiere Coppede, osjećate se kao da ste došli usred bajke. Četvrt je najmanja u gradu, ali posjeduje jedinstveni šarm zbog koje je vrijedi posjetiti.

Potpuno je izvan uobičajenih turističkih puteva, tako da se ovdje može naći tek pokoji turist. Putnici mogu odlučiti sami istražiti susjedstvo ili se pridružiti vođenom obilasku koji im omogućuje otkrivanje još nekih čudesnih skrivenih rimskih dragulja.

Vila Medici

Izgrađena 1540. godine, Villa Medici nalazi se na brdu Pincio s kojeg puca pogled na grad. Zahvaljujući svojoj zapanjujućoj arhitekturi, fascinantnoj povijesti i nevjerojatnoj kulturi, ovo mjesto svakako valja obići. Tu ćete pronaći brojne umjetničke izložbe, ali osjetiti i bogatu povijest građevine. Vila Medici nije toliko poznata destinacija, ali je svakako, ako vremena imate – vrijedna posjeta.

Trastevere

Rimska četvrt Trastevere, nalazi se u središnjem dijelu grada, a diči se jedinstvenom atmosferom i nevjerojatnom kulinarskom scenom. Ova je četvrt vjerojatno najšarmantnija u Rimu, a iako zadnjih godina ovdje dolazi sve više i više turista, još uvijek se smatra jednim od skrivenih dragulja Rima. Trastevere se može pohvaliti tržnicom, barovima i restoranima koji poslužuju neka od najukusnijih jela.

Via Margutta

Via Margutta je prekrasna ulica u centru kojom se nižu impresivne zgrade, pune imućnih Talijana i njihovih gostiju. Ovo je mjesto postalo prepoznatljivo kada je 1953. izašao film „Praznik u Rimu“. Nakon toga, neki od najpoznatijih ljudi učinili su ovu i okolne ulice svojim domom, tako da su cijene nekretnina ovdje samo za odlikaše. I dan danas ulica je prekrasna, tako da ako imate priliku, nemojte je propustiti obići.

Galerija Doria Pamphilj

Galerija Doria Pamphilj jedno je od najljepših skrivenih blaga Rima. Dom je nekih od najdojmljivijih namještaja i slika, što je čini jednom od najboljih galerija u gradu.

Sadrži umjetnine iz obitelji Dorije Pamphilj koja predstavljaju različita povijesna razdoblja. Ovdje su smještena neka od najpoznatijih slikarskih djela, uključujući Tiziana i Velazqueza. Još jedna stvar kojoj se treba diviti u muzeju je njegova prekrasna unutrašnjost, dok arhitektura nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju