Svoju višestoljetnu povijest Pakrac zahvaljuje povoljnom zemljopisnom položaju i smještaju na križanju povijesno i politički važnih prometnica. Jedna od najstarijih građevina u ovome gradu upravo je Hotel Pakrac izgrađen davne 1871. godine, koji je vidljiv i na najstarijem prikazu grada, matrici za bakrorez s početka 19. stoljeća.

PR PR (Foto: PR)

Smješten samo 200 metara od samog centra grada, Hotel Pakrac idealno je mjesto za odmor u ovome gradu koji je kroz povijest obilježila arhitektura bogatih trgovaca i obrtnika. Duh povijesti i načina života kakav je nekad bio moći ćete osjetiti u hodnicima ovoga hotela kojima su nekada hodali trgovci i putnici iz cijele Europe. Mnogi su birali ovo mjesto za odsjedanje upravo zbog idealnog zemljopisnog položaja, pa je tako i danas lokacija Pakraca zadržala svoju jedinstvenost u pogledu okruženosti zanimljivim izletištima i brojnim aktivnostima kojima će i oni najzahtjevniji biti zadovoljni.

PR PR (Foto: PR)

U Hotelu Pakrac nikako ne smijete propustiti meni spravljen od autohtonih sastojaka pripremljenih na tradicionalni način. Svojom ponudom koja uključuje standardne i superior jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe s wi-fi pristupom, parking, restoran s domaćim i međunarodnim specijalitetima po narudžbi, konferencijsku dvoranu s 40 mjesta, veliku terasu s dječjim igralištem idealnu i za vrtne zabave, primanje Vaših kućnih ljubimaca te mogućnost masaže po pozivu, idealan je smještaj za poslovne ljude, obitelji i turiste željne istraživanja lokalnog kraja i dobrog odmora.

PR PR (Foto: PR)

Nevjerovatna izletišta okružuju Pakrac, pa ukoliko ga se odlučite posjetiti ne može vam biti dosadno u kojem god smjeru odlučite krenuti u istraživanje. Osim bogate povijesti samoga grada, samo 5km od centra naići ćete na Lipičke toplice koje su jedan od najstarijih gospodarskih subjekata u Lipiku. Toplice svoju jedinstvenost duguju tektonskim pukotinama nastalim u Psunj planini koje su uvjetovale pojavu termalnih vrela u kojima ova ljekovita voda zadržava svoju stalnu izvorišnu temperaturu od 62°C.

Malo dalje od toplica naići ćete na Državnu ergelu Lipik u kojoj se nalazi najljepša autohtona pasmina konja, lipicanaca. Ergelu je osnovao još 1843. godine grof Janković, čija obitelj je zaslužna za gospodarski razvoj ovoga kraja. Lipik, osim ergele i toplica s geotermalnom vodom, posjeduje i prekrasan povijesni perivoj koji je zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture. Botaničko i vizualno čudo vrijedi posjetiti i prošetati stoljetnim drvoredima. Zanimljivo je kako su palme na Splitskoj rivi stigle upravo iz spomenutog perivoja.

Smješten u samome centru Pakraca, hotel pruža priliku da otkrijete bogatu prošlost Pakraca u Muzeju ratne i vojne povijesti i Muzeju grada Pakraca. Također je nadomak netaknute prirode obronaka planine Psunj koja nudi pregršt aktivnosti poput organiziranog lova u lokalnim lovačkim udrugama, vožnju bicikla uređenim stazama ili posjet izletištu Omanovac gdje se, među ostalim aktivnostima, možete okušati i u 3D streličarstvu.

Vikend izdvojen za posjet Požeško-slavonskoj županiji i njenim brojnim znamenitostima obogatit će vas novim i jedinstvenim iskustvima. Raznovrsne ponude u okolici, Hotel Pakrac smještaju u središnje mjesto ovoga kraja, te time on dobiva dimenziju smještaja idealnog za skupinu prijatelja ili obitelj, ali i poslovna putovanja i konferencije te savršenu početnu točku za obilazak ove predivne županije.

PR PR (Foto: PR)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju