Simbol luksuza i jedan od najpopularnijih načina prijevoza između Pariza i Istanbula vraća se na tračnice u novom ruhu, a jedna od stanica novog Orient Expressa bit će i Split.

Palača na tračnicama, La Dolce Vita koju potpisuje talijanska tvrtka Arsenale SpA u suradnji s Accor Grupom, prestižnom hotelskom grupacijom, primit će prve putnike 2023. godine. La Dolce Vita ponudit će putovanje s pet zvjezdica na ekološki prihvatljiv način.
Različitim rutama putovat će šest vlakova koje je projektirao milanski Dimorestudio.

Interijeri La Dolce Vite osmišljeni su u stilu 60-ih i 70-ih godina. Svaki vlak će imati 12 luksuznih kupea, 18 apartmana i jedan super-deluxe apartman. U vagonu-restoranu pripremat će se jela visoke talijanske kuhinje i točiti vrhunska vina. Gosti će se moći zabavljati i u lounge baru sa živom glazbom.

Vlakovi će voziti duž 12 slikovitih talijanskih ruta koje će pokriti 14 regija zemlje sa stajanjima u 131 gradu i Alpama te drugim destinacijama. Bit će dostupna tri međunarodna reda vožnje od Rima do Pariza, Istanbula i Splita. Putovanje će trajati od jedne do tri noći.

Više o tome kako je Orient Express postao najpoznatiji vlak na svijetu pročitajte ovdje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju