Schwarzwald, Njemačka

Crna šuma, odnosno Schwarzwald je područje u jugozapadnoj Njemačkoj, u saveznoj državi Baden-Württemberg. Izgleda poput bajke s gustim stablima bora, prirodnim termalnim izvorima i pitoresknim selima. Legenda kaže da su braća Grimm dobili inspiraciju za pisanje Ivice i Marice upravo ovdje.

Šuma bambusa Arashiyama, Japan

U predgrađu Kyota skriva se prekrasna šuma bambusa. Iako će vas oduševiti prizori šupljkavih drvenastih stabljika koje mogu narasti do 30 metara visine, zateknete li se ovdje, obavezno zažmirite i uživajte u zvuku vjetra koji prolazi ovim magičnim mjestom.

Šuma Otzarreta, Španjolska

Nađete li se u Nacionalnom parku Gorbea u Baskiji istražite prekrasne planinske krajolike, staze, vodopade i špilje. Obavezno posjetite i prekrasnu šumu Otzarreta koja se nalazi u njezinom sklopu, a koja će vas oduševiti prekrasnim starim stablima i površinama ispunjenim mahovinom.

Amazona, Južna Amerika

Ova veličanstvena i najveća kišna šuma na Zemlji zauzima čak 40 posto Južne Amerike. Dom je za više od 40.000 biljnih vrsta i 1300 ptica. Amazona je spektakl za sva osjetila, a dobar dio još uvijek nije istražen do kraja.

Olympic National Forest, SAD

Svega stotinjak kilometara od Seattlea te na oko 2000 četvornih kilometara prostire se Olympic National Forest. Ova zapanjujuća šuma uključuje različite krajolike od ledenjačkog jezera Quinault preko planine Ellinor do monumentalnih stabala sitkanske smreke koja može izrasti do 100 metara visine.

Najveće stablo indijskih oraščića, Cajueiro de Pirangi, Brazil Zanimljivosti Da ne povjeruješ! Ovo nije šuma, nego samo jedno stablo

Kišna šuma Bornea

Cijeli Borneo je prekriven gustom kišnom šumom. Iako je gotovo 30 posto šume bilo uništeno na ovom jugoistočnom azijskom otoku zbog sječe i vađenja palminog ulja, ekolozi rade na zaštiti ovog područja.

Dolina Cocora, Kolumbija

Znate li gdje možete naći najviše palme na svijetu? U ovom rezervatu koje se sakrilo u departmanu Quindío u Kolumbiji. Palme izgledaju nestvarno uz maglovita zelena brda i planine.

Šuma Socotra, Jemen

U ovoj prekrasnoj šumi osjećat ćete se kao da se nalazite na nekom drugom planetu. Socotrom dominiraju neobična stabla zmajske krvi koja su dobila ime prema crvenoj tekućini koju ispuštaju.

Nacionalni park Bwindi, Uganda

Ovaj nacionalni park još se naziva neprobojnom šumom jer se bogate stabljike bambusa isprepliću s papratima i drugim biljkama u jednom od biološki najraznolikijem mjestu na Zemlji. Osim najveće kolekcije stabala u Istočnoj Africi, u Bwindiju možete vidjeti i ugroženog planinskog gorilu.

Šuma Hallerbos, Belgija

Ovu bukovu šumu treba posjetiti u proljeće – osobito od travnja do svibnja kad propupaju divlji zumbuli i zaplave šumsko tlo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju