Na Novom Zelandu su odlučili potaknuti turizam na nešto neobičniji način – smanjenjem radnog tjedna na 4 dana! Iako se radi tek o ideji, s obzirom da ju je predložila premijerka Jacinda Ardern, lako je moguće da se realizira, te se na ovaj način potakne potrošnja u turističkoj industriji nakon pandemije koronavirusa.

Smatra se kako će se na ovaj način potaknuti putovanje domaćih gostiju, koji će imati još jedan dodatni dan vikenda. Naime, kako premijerka smatra, koronavirus je jasno pokazao kako neki mogu sasvim uspješno raditi od kuće.

„Provedba četverodnevnog radnog tjedna u konačnici je dogovor poslodavca i zaposlenika. Kroz ovo vrijeme, naučili smo kako su ljudi itekako fleksibilni, a rad od kuće kod mnogih je pokazao čak i veću produktivnost nego dolazak u ured. Trebalo bi razmisliti i o takvom radu ubuduće, o što većoj fleksibilnosti, koja bi nedvojbeno potakla više putovanja Novozelanđana“ – smatra premijerka.

Inače, novozelandska vlada izdvojila je više od 2,5 milijarde kuna kako bi pomogla revitalizaciji šireg turističkog sektora. Velike šume, planine, jezera i plaže, ali i snimanje Gospodara prstenova, učinili su ovu zemlju jednom od najboljih „prirodnih“ odredišta na planeti, stoga, ako četverodnevni tjedan postane realnost, domaći turisti će itekako imati mjesta na kojima mogu uživati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju