Zadnji kat Međunarodnog izložbenog centra Hangzhou u istoimenom kineskom gradu u provinciji Zhejiang krasi zapanjujući vrt. Sky garden, odnosno nebeski vrt ima površinu od oko 65.000 četvornih metara.

Ovaj javni prostor koji se izdiže na 44 metara visine kombinira multietažni sustav zelenih površina – neke su i djelomično natkrivene.

Vrt se održava uz pomoć mipotube sustava za navodnjavanje tvrtke Innari, a nudi sadržaje za opuštanje i zabavu.

Urbani vrt sutrašnjice

Hangzhou je diljem Kine (i svijeta) poznat po svojim prekrasnim vrtovima, jezerima, čajnim terasama i paviljonima. Sky Garden odražava tu činjenicu kombinirajući je s modernim održivim tehnologijama u ovom urbanom vrtu sutrašnjice.

Međunarodni izložbeni centar Hangzhou smješten je u Qianjiang Century Cityju na južnoj obali rijeke Qiantang, a pokriva ukupnu površinu od 850.000 četvornih metara.

Baš kao što i ime naslućuje popularan je izbor za raznovrsne međunarodne izložbe i konferencije, a 2016. godine bio je domaćin i summita grupe G20.

Kako izgleda njegov nebeski vrt pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Grajski vrt Hotela Grad Otočec Grajski vrt iz zraka Kamilica u Grajskom vrtu Hotel Grad Otočec poznat je po svojim izvanrednim salatama iz Grajskog vrta +10 Grajski vrt

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju