Rijeka Jangce može biti tek treća rijeka po veličini na svijetu, no upravo će njome ubrzo ploviti najveći riječni kruzer na svijetu. Brod imena Victoria Sabrina zaplovit će najvećom kineskom rijekom sljedeće godine, a putnike će odvesti u posjet mnogim kineskim provincijama te im omogućiti i pogled na branu Tri klisure. Vlasnik broda inače je američka kompanija Victoria Cruises, a za brod su naveli da kombinira zapadnjačke i kineske elemente dizajna.

Naravno, putnike ovdje čeka luksuz, te im neće nedostajati ni ptičjeg mlijeka. Sobe su, naravno, manje ili veće, ali kad kažemo da najmanje imaju 26 kvadrata, a najveće 85, onda vam je jasno da prostora ne nedostaje. Uz to, apsolutno sve sobe imaju i balkon, a restoran na vrhu simbolično je nazvan – Vrh Jangce.

Recimo kako je spomenuta brana najveći hidroenergetski projekt na svijetu, a godišnje proizvede gotovo 85 milijardi kilovata sati električne energije. Otvorena je 2003. godine, a upravo je ona stvorila velike mogućnosti za krstarenje rijekom Jangce.

Slika nije dostupna Putovanja Je li stvarno najduža na svijetu? 7 stvari koje treba znati o tajanstvenoj rijeci Nil

"Ovaj novi brod u potpunosti će iskoristiti povećani vodostaj rijeke Jangce, što je rezultat izgradnje brane Tri klisure", za CNN je izjavio Larry Greenman iz brodarske kompanije. Dodao je i kako će ovo krstarenje dati turistima šansu da bolje upoznaju zemlju i običaje.

Inače, kinesko se tržište rapidno širi kad je o putovanjima riječ. Što se tiče krstarenja, Kina bi do 2030. trebala postati najveće svjetsko tržište. Bilo kako bilo, ako ima koji sretnik među vama koji će se ukrcati na ovo putovanje, ljubazno ga molimo da nam se javi i priču podijeli i s nama, običnim smrtnicima.

Svojedobno najveći: Prekooceanski div koji je uzeo žrtve prije nego što je zaplovio Queen Mary 2 Queen Mary 2 Queen Mary 2 +2 Queen Mary 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju