Putnička agencija Roar Africa specijalizirana za luksuzne turističke aranžmane osmislila je najskuplji safari na svijetu.

Riječ je o putovanju po imenu Sand, Sea, City & Safari u trajanju od 17 dana koje vodi kroz zapanjujuće krajolike Nambije, Južnoafričke Republike i Madagaskara, a dolazi s cijenom od oko 165.000 dolara odnosno oko 1,2 milijuna kuna.

Avantura započinje u luksuznom hotelu u Dubaiju gdje nakon noćenja u Bulgari Resortu u Jumeira Bayu putnici odlaze na put u privatnom zrakoplovu Emirates A319 Executive Private Jet. Ovaj luksuzni zrakoplov je zapravo hotel od pet zvjezdica u zraku, a uključuje spavaću sobu, kupaonicu s tuš kabinom i lounge zonu s barom.

Prva stanica? Sossusvlei u Namibiji – dom velike zaštićenog rezervata prirode s antilopama, nojevima i čagljevima, ali i najvećih pješčanih dina na svijetu koje dosežu visinu od 325 metara.

Pješčane dine Namibije Pješčane dine Namibije (Foto: Shutterstock)

Nakon tri dana i noći istraživanja čarobne namibijske prirode sa svime od električnih bicikala do leta balonom i smještaja u luksuznim kolibama u pustinji, vrijeme je za otkrivanje kozmopolitskih užitaka Cape Towna.

Putovanje vas upoznaje i s poznatim južnoafričkim vinima te vodi i do rezervata prirode Sabi Sands koje se nalazi na granici s Nacionalnim parkom Kruger.

Zadnja stanica ovog nevjerojatnog aranžmana je zapanjujući Madagaskar gdje vas čeka sve od skijanja na vodi u zoru i kitesurfinga do otkrivanja spektakularne flore i faune i obilaska otoka helikopterom.

Ovo epsko putovanje prikazuje nevjerojatnu topografsku raznolikost afričkih krajolika – od pustinje do mora u jednom potezu. Održat će se od 13. do 30. svibnja 2024. godine, a dostupno je samo 10 slobodnih mjesta.

Više o najskupljem safariju na svijetu čitajte na njihovim službenim stranicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju