Tuvalu je otočna država koja se prostire na oko 25 četvornih kilometara u Oceaniji, a sastoji se od devet koraljnih atola: Funafuti, Nukulaelae, Niulakita, Nukufetau, Nui, Nanumea, Nanumaga, Vaitupu i Niutao.

U izvješću Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda za 2023. godinu navodi se kako je upravo Tuvalu najrjeđe posjećena zemlja na svijetu. Iako ima prekrasne pješčane plaže i tirkizno more, ovu državicu u prosjeku vidi tek oko 3700 turista.

Taj podatak ne čudi ako je poznato da se Tuvalu nalazi na vrlo izoliranom i prometno loše povezanom mjestu u Tihom oceanu – otprilike 1000 kilometara udaljen je od Fidžija i oko 4000 kilometara od australske obale. Najlakši način da dođete do Tuvalua je avionom preko Fidžija, no direktne linije su vrlo rijetke.

Povrh svega, Tuvalu je jedno od onih mjesta koje bi uskoro moglo nestati zbog klimatskih promjena te porasta razine mora na globalnoj razini.

U istom izvješću vidljivo je kako su među najrjeđe posjećenim zemljama na svijetu uglavnom nalaze otočne zemlje. Na popisu se nalazi sve od Maršalovih otoka preko Kiribata do Svetog Toma i Principa.

Tuvalu je najrjeđe posjećena zemlja na svijetu Tuvalu je najrjeđe posjećena zemlja na svijetu (Foto: Shutterstock)

Jedina iznimka od tog pravila je Gvineja Bisau u Africi koja se našla na 10. mjestu ljestvice najrjeđe posjećenih zemalja svijeta Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda.

Koje su najrjeđe posjećene zemlje na svijetu otkrijte u nastavku teksta.

10 najrjeđe posjećenih zemalja na svijetu prema izvješću Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda:

  1. Tuvalu, 3700 posjetitelja godišnje
  2. Maršalovi otoci, 6100 posjetitelja godišnje
  3. Niue, 10.200 posjetitelja godišnje
  4. Kiribati, 12.000 posjetitelja godišnje
  5. Mikronezija, 18.000 posjetitelja godišnje
  6. Montserrat, 19.300 posjetitelja godišnje
  7. Solomonski otoci, 29.000 posjetitelja godišnje
  8. Sveti Tome i Princip, 34,900 posjetitelja godišnje
  9. Komori, 45.000 posjetitelja godišnje
  10. Gvineja Bisau, 52.000 posjetitelja godišnje

Tu je najbolja zabava na svijetu: Kul četvrt zbog koje se isplati sjesti u avion i otputovati Sheung Wan, Hong Kong Isplati se posjetiti i Smithfield u Dublinu I Carabanchel u Madridu se nalazi na popisu najkul četvrti +0 Time Out je proglasio Laureles u kolumbijskom gradu Medellinu najkul četvrti na svijetu za 2023. godinu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju