Telefonske govornice danas su relikti iz prošlog stoljeća – osim crvenih britanskih govornica koje su uglavnom turističke i simbolične svrhe, ne pamtimo mnogo preostalih, a kamoli upotrebljivih.

No, u Berlinu je prije nekoliko godina party ekipa Deutsche Telekoma došla na zanimljivu ideju, koja se čini još zanimljivija danas u doba socijalnog distanciranja. Pretvoriti telefonske govornice u disko.

Teledisko inferno

Govornice su dobile novo boje i novo ime: Teledisko! Pretvorene su u prostor za privatni tulum i iste sekunde postale potpuni hit.

Proces je jednostavan: uđete u telefonsku govornicu (možete povesti još jednu ili dvije osobe), ubacite dva eura, raspalite svoju najdražu glazbu i partijate. Neke od ovih party kutija imaju disko kugle, šarene tapete i rasvjetu, pa čak i opciju puštanja umjetne magle.

Možete izraditi fotografije i video koji će vam biti poslani na mail.

Jednom kad uđete, vrata su zaključana izvana tako da se možete ispucati u miru bez ometanja.

Disco groznica opet preuzima Europu

Trenutno se u Berlinu nalazi pet takvih govornica, a uvedene su i mobilne opcije: govornicu možete iznajmiti i doći će k vama. Nedavno je jedna uljepšala i ulice Madrida (na ovo smo se mogli kladiti).

Za razliku od telefonskih govornica, budućnost ovih je (doslovno) šarenija. Zbog velikog interesa – a pretpostavljamo da će socijalno distanciranje pomoći – najavljena je disco reanimacija još nekoliko telefonskih govornica, pa čak i u drugim gradovima poput Pariza, Londona i Beča.

A koliko vidimo na njihovoj službenoj stranici, imaju i otvorene natječaje za posao

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju