Zimske vikende ili odmor najljepše je provesti u prirodi na snijegu, a zatim se grijati uz fina topla pića ili vatru iz kamina. A da biste otišli na sanjkanje, klizanje ili se spustili skijama, ne trebate prijeći granicu Lijepe Naše.

Agencija Lynx and Fox, smještena u srcu Gorskog kotara, specijalizirala se za ponudu tog kraja i preporučila nam mjesta na kojima možete uživati, odmoriti se, kao i fino jesti i piti. Dodatne informacije i zanimljive ture u ponudi Lynx and Fox možete pratiti na njihovoj web-stranici. 

Sanjkalište Kupjak Ravna gora Sanjkalište Kupjak Ravna gora (Foto: Mario Jurina)

Gorski park Kupjak

U malom mjestu Kupjak, koje se nalazi između Skrada i Delnica, kada ima dovoljno snijega, otvoreno je profesionalno sanjkalište koje nudi okrepu u vidu hrane i toplih napitaka iz kućice ili restorančića, smještaj, lounge-zonu s ognjištem, pokretnu traku uz naplatu, a na licu mjesta je i osiguran parking. Više informacija možete dobiti preko društvenih mreža Gorskog parka Kupjak ili na broj telefona 091/303-3218.

Mrkopalj

Na obroncima brda Čelimbaša, koje je poznato po svom malom skijalištu, možete se sanjkati, a razveselit će vas informacija da postoji i vučnica. Hranu i tople napitke možete potražiti u ugostiteljskim objektima u podnožju staze, a u mjestu postoji nekoliko kafića u kojima se također možete zagrijati. Mrkopalj je poznat po bajkovitim kućicama za odmor koje će biti toplo utočište ako želite produžiti svoje uživanje.

Bitorajka - 5 Putovanja Živjela Bitorajka! Zavirite u netom obnovljeno planinarsko sklonište u Gorskom kotaru

Delnice

Nedaleko od Parka kralja Tomislava u centru mjesta postoji sanjkalište s vučnicom. Najmlađe će razveseliti činjenica da se nalazi u blizini gatera s jelenima lopatarima, a ni klizalište nije daleko. Dok ste tamo, zašto ne biste probali i skijaško trčanje. Više informacija možete dobiti i preko Facebook stranice Visit Delnice.

Sanjkalište Petehovac Delnice Sanjkalište Petehovac Delnice (Foto: Mario Jurina)

Petehovac

Iznad Delnica na tisuću metara nadmorske visine ima uvijek najviše snijega. Sanjkalište je bez pokretne trake je, a planinarski dom nudi smještaj, piće za van ili mogućnost ručka unutar objekta. Više informacija potražite ovdje ili na 051/814-901.

Vrbovsko

U Vrbovskom zabavu potražite na sanjkalištu i miniskijalištu Vujnovići kod Planinarskog doma Kamačnik. Smještaj i okrepa mogući su u planinarskom domu, a pravi domaći goranski ručak možete pojesti u obližnjem Bistrou Kamačnik. Više informacija možete dobiti na 051/818-814.

Zoe Luxury House - 21 Putovanja Odmor iz bajke: Crna goranska ljepotica koja ne miče pogled s usnulog diva

Lokve

U ovom se kraju, ovisno o visini snijega i vremenskim uvjetima, uređuje predivna i duga sanjkaška staza bez pokretne trake s čijeg početka pogled seže preko Lokvarskog jezera sve do Risnjaka. Ručak možete pojesti u restoranu Eva na jezeru ili Buffetu Iskra u centru Lokava. Više informacija pokušajte dobiti preko 091/ 500-7591 ili sanjkanje@lokve.hr

Čabarski kraj

Staza za sanjkanje i skijaško trčanje uređuje se u Tršću na bivšem skijalištu Rudnik. Tijekom vikenda organizirana je i ponuda u vidu hrane i pića u Brvnari - Kući djeda Božićnjaka.

Od ostalih sanjkališta u Gorskom kotaru uskoro je najavljeno otvaranje sanjkališta u Ravnoj Gori s vučnicom, ali najsvježije informacije s terena svakodnevno donosi Turistička zajednica Gorskog kotara.

Planinarski raj koji "od jučer" ima struju i asfalt: Tako poseban kraj da ga Grci čuvaju samo za sebe Agrafa - 5 Agrafa - 4 Agrafa - 3 +1 Agrafa - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju