U najvišem naseljenom dijelu u Ravnoj Gori na 930 metara nadmorske visine smjestila se kuća za odmor Green Hill. Idealno je mjesto za bijeg od stresne svakodnevnice i opuštanje u prekrasnoj prirodi u društvu obitelji ili prijatelja.

Vlasnici Katarina i Zoran kuću su kupili prije dvije godine kao obiteljsku vikendicu. No nakon što ih je nekoliko prijatelja posjetilo i oduševilo se provodom u srcu Gorskog kotara odlučili su je preurediti te omogućiti i drugima da uživaju u njezinim čarima.

Seoska kuća Margherita - 4 Putovanja Savršena kućica za odmor u Gorskom kotaru u najvišem naseljenom hrvatskom mjestu

Planinska kuća se prostire na 240 četvornih metara, a obuhvaća četiri spavaće sobe i raskošni dnevni boravak za maksimalni smještaj deset osoba. Na raspolaganju vam je i dobro opremljena kuhinja s blagovaonicom, kupaonica, spa zona sa saunom te konoba u razizemlju.

„U konobi je upravo za ovu jesen i zimu izgrađeno novo otvoreno ložište koje može služiti kao kamin, ili mjesto za roštilj,“ otkrivaju nam vlasnici.

Kuća s prekrasnim pogledom Kuća s prekrasnim pogledom (Foto: Uz dopuštenje Green Hilla)

Kuća za odmor izgrađena je drvenih trupaca jelovine koji joj daju šarmantan izgled, a smještena je na imanju u Ravnoj Gori veličine oko 2000 četvornih metara. Uz nju se nalazi velika terasa s prekrasnim pogledom na planinu, vrt i grijani bazen veličine 8 x 6 metara.

Green Hill je i savršena polazišna točka za ljubitelje aktivnog odmora. Uz kuću se nalazi planinarska staza Javorova Kosa koja je idealna za laganu šetnju kroz crnogoričnu šumu.

Drvena kućica na Rastokama - 1 Putovanja Na "Malim Plitvicama": Drvena kućica na modrozelenoj rijeci za sjajan odmor udvoje

U neposrednoj okolici možete istraživati i kanjon Kamačnik, otkriti ljepote Lokvarskog jezera i jezera Bajer ili svratiti do Skrada i diviti se čarobnim prirodnim zanimljivostima spojenim u jedinstveno zaštićeno područje – značajni krajobraz Vražni prolaz i Zeleni vir.

Dio onoga što vas tu očekuje, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Grijani bazen Grijani bazen (Foto: Uz dopuštenje Green Hilla)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju